Από επίθεση με αμβλύ αντικείμενο πέθανε ο Μιχαήλ Λέσιν

Από επίθεση με αμβλύ αντικείμενο πέθανε ο Μιχαήλ Λέσιν

Ο πρώην υπουργός Τύπου της Ρωσίας πέθανε από επίθεση με αμβλύ αντικείμενο σε ξενοδοχείο, είπαν οι αρχές της Ουάσιγκτον για το περσινό συμβάν

Ο πρώην υπουργός Τύπου της Ρωσίας Μιχαήλ Λέσιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον πέρσι, πέθανε από τραύμα στο κεφάλι από αμβλύ αντικείμενο, είπαν οι αμερικανικές αρχές χθες.

Ο Λέσιν, ο οποίος ήταν κάποτε επικεφαλής του κρατικού ειδησειογραφικού γίγαντα Gazprom-Media (Γκάζπρομ-Μίντια), έφερε επίσης και τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο λαιμό, τον κορμό του σώματος, τα χέρια και τα πόδια, είπαν ο ανώτατος ιατροδικαστής της αμερικανικής πρωτεύουσας και το Μητροπολιτικό Αστυνομικό τμήμα σε σύντομη δήλωσή τους.

Σύμφωνα με την αναφορά του περιστατικού από την αστυνομία, ο Λέσιν, ο οποίος ήταν υπουργός Τύπου από το 1999 έως το 2004 υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν, βρέθηκε αναίσθητος στο πάτωμα στο ξενοδοχείο Doyle Washington στις 5 Νοεμβρίου από άτομο που μπήκε στο δωμάτιο να ελέγξει την κατάστασή του. Κλήθηκε ασθενοφόρο και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επί τόπου.

Το τηλεοπτικό κανάλι RT της Ρωσίας, επικαλούμενο συγγενείς του τότε, είπε ότι είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

Το αμερικανικό κανάλι ABC News είχε πει ότι ο Λέσιν είχε κατηγορηθεί ότι λογόκρινε τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας. Έγινε διευθυντής της Gazprom-Media Holding το 2013 αλλά παραιτήθηκε την επόμενη χρονιά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο ιδρυτής του Russia Today και συνεργάτης του Πούτιν βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον

SHARE: