Από υπερβολική δόση ναρκωτικών ο θάνατος του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

default image

Ο ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών σύμφωνα με τα διεθνή media (Vids)

Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του, αν όχι ο κορυφαίος, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, την Κυριακή, με πηγές της αστυνομίας της Νέας Υόρκης να αναφέρουν, σχεδόν επιβεβαιώνοντας, ότι ο θάνατός του προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο 46χρονος Χόφμαν, βρέθηκε αναίσθητος στο πάτωμα του μπάνιου του στο διαμέρισμα του στο Γκρίνουιτς Βίλατζ από την αστυνομία η οποία δέχτηκε κλήση έκτατης ανάγκης στον αριθμό 911 και μετέβη στο διαμέρισμα.

Οι διασώστες των ιατρικών υπηρεσιών που επίσης κλήθηκαν ανέφεραν ότι ο ηθοποιός ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασαν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του ηθοποιού δήλωσε ότι ο Χόφμαν βρέθηκε με μια σύριγγα στο χέρι του και ότι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν δύο μικρές πλαστικές σακούλες που περιείχαν μια ουσία που πιθανώς είναι ηρωίνη.

“Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας Φιλ και εκτιμούμε το “ξεχείλισμα της αγάπης” και της υποστήριξης που λάβαμε από όλους”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του Χόφμαν ο οποίος είχε τρία παιδιά με τη σύντροφό του Μιμί Ο’ Ντόνελ.

“Αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του πένθους . Παρακαλώ κρατήστε τον Φιλ στις σκέψεις και τις προσευχές σας”, προστίθεται στην ανακοίνωση της οικογένειας του ηθοποιού ο οποίος είχε μακροχρόνια προβλήματα εθισμού στις ουσίες και το αλκοόλ.

Πολλοί θαυμαστές του Χόφμαν συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα κοντά στο διαμέρισμά του ηθοποιού σε ένα τετραώροφο κτίριο με κόκκινα τούβλα σε μια μοντέρνα γειτονιά του Γουέστ Βίλατζ όπου πολλοί γνωστοί αμερικανοί έχουν σπίτια . Η αστυνομία πάντως είχε αποκλείσει την περιοχή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας, ανέφερε ότι ο Χόφμαν εθεάθη ζωντανός για τελευταία φορά στις 8 μ.μ. του Σαββάτου. Έπρεπε να πάει να πάρει τα παιδιά του την Κυριακή, αλλά δεν εμφανίστηκε αναγκάζοντας τον θεατρικό συγγραφέα Ντέιβιντ Κατζ και ένα άλλο φιλικό του πρόσωπο να πάνε στο διαμέρισμά του, όπου τον βρήκαν νεκρό, σύμφωνα με το CNN.

Η Ράκελ Μέλμαν μια γειτόνισσα του ηθοποιού η οποία δήλωσε θαυμάστριά του είπε ότι τον έβλεπε συχνά γύρω από τη γειτονιά. “Ποτέ δεν του μίλησα, αλλά πάντα ήθελα να το κάνω”, είπε, προσθέτοντας ότι τον είχε δει να κάθεται στις σκάλες του κτιρίου, συχνά με τις κάλτσες και χωρίς παπούτσια να διαβάζει και να κοιτά αφηρημένα. “Φυσικά και είμαι λυπημένη . Ήταν ένα σοκ”, είπε.

Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο “Καπότε”

Ο Χόφμαν που είχε κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για την βιογραφική ταινία “Καπότε” το 2005 στην οποία έπαιξε τον ρόλο του συγγραφέα Τρούμαν Καπότε και είχε επίσης άλλες τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ είχε γεννηθεί στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης κοντά στο Ρότσεστερ.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο, δήλωσε μέσω του Twitter: “Λυπούμαστε για τον τραγικό και πρόωρο χαμό του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν Σήμερα η Νέα Υόρκη θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου της μεγάλης οθόνης”.

Ο θάνατός του, εφόσον επιβεβαιωθεί επισήμως ότι προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών θα υπενθυμίσει το θάνατο του ηθοποιού Χιθ Λέτζερ, ο οποίος επίσης βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν από θανατηφόρο συνδυασμό φαρμάκων το 2008.

Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1967 στη Νέα Υόρκη από τη Μέριλιν Ο’ Κόνορ, δικηγόρο και ακτιβίστρια υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων και τον Γκόρντον Χόφμαν, στέλεχος μεγάλης εταιρίας εκτυπωτών.

Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες όπως Άρωμα Γυναίκας (Scent of a Woman, 1992), Twister (1996), Ξέφρενες Νύχτες (Boogie Nights, 1997), Ευτυχία (Happiness, 1998), Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι (The Big Lebowski, 1998), Μανόλια (Magnolia, 1999), Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ (The Talented Mr. Ripley, 1999), Almost Famous (2000), 25η Ώρα (25th Hour, 2002), Χτυπημένος από Έρωτα (Punch-Drunk Love, 2002), Επιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain, 2003), Όταν Γνώρισα την Πόλυ (Along Came Polly, 2004) και M:I-III Επικίνδυνη Αποστολή 3 (Mission: Impossible III, 2006).

Το 2005 έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Truman Capote (Capote, 2005) και κέρδισε πολλά βραβεία, όπως το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Έλαβε άλλες δύο υποψηφιότητες για το ίδιο βραβείο για τις ταινίες Παιχνίδια Εξουσίας (Charlie Wilson’s War, 2007) και Αμφιβολία (Doubt, 2008).

Το 2010 έκανε το σκηνοθετικό ντεμπουτο με την ταινία Jack Goes Boating και το 2012 πρωταγωνίστησε στην ταινία The Master σε σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Άντερσον. Το 2013 εμφανίστηκε στην ταινία The Hunger Games: Catching Fire.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα