Απόδοση ευθυνών υποσχέθηκε ο Χριστόφιας

default image

Πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταδικάζοντας παράλληλα τα επεισόδια στο Προεδρικό Μέγαρο (Vid)

Σε σύντομο διάγγελμά του προς το λαό της Κύπρου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υποσχέθηκε πλήρη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία στη Ναυτική Βάση.

Υποσχέθηκε ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε όποιον και αν τις έχει, κάτι που θα γίνει εκτός των άλλων για  να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και τους θεσμούς.

Από κει και πέρα, η απόδοση των ευθυνών θα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια του νόμου, σημείωσε, υποστηρίζοντας πως πρέπει όλοι να στηρίξουν τους θεσμούς.

“Δεν μπορεί κανείς να υποκαταστήσει τους νόμους”, τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος.

Αναφέρθηκε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα, επισημαίνοντας πως το Προεδρικό Μέγαρο δεν επιτρέπεται να αποτελεί στόχο.

“Τα ακροδεξιά στοιχεία δεν μπορούν να καταστρέφουν την ειρηνική διαδήλωση των πολιτών που έχουν εξοργιστεί δικαίως από την τραγωδία. Η ύπαρξη ομαλότητας είναι συλλογική ευθύνη”, σχολίασε.

“Κατανοούμε την πίκρα και το θυμό των πολιτών, όμως οφείλουμε να είμαστε νηφάλιοι”, προσέθεσε.

Υποστήριξε, τέλος, πως η Κύπρος παρά τα προβλήματα στην οικονομία, προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, τουλάχιστον ως προς την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ έχει ήδη ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα