Αποφυλακίστηκε η Τιμοσένκο

default image

Το δρόμο της εξόδου από τη φυλακή είδε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία. Καταρρέει το κόμμα του Γιανούκοβιτς (Vid)

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο αποφυλακίστηκε τελικά, ενώ νωρίτερα εκπρόσωπος του κόμματός της διέψευδε τις σχετικές πληροφορίες από ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, η Γιούλια Τιμοσένκο αφέθηκε ελεύθερη από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, υπό φρούρηση σωφρονιστικών υπαλλήλων για το μεγαλύτερο διάστημα μετά την καταδίκη της το 2011.

Η 53χρονη πρώην πρωθυπουργός, σκληρή αντίπαλος του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, χαιρέτισε συγκεντρωμένους υποστηρικτές της μέσα από το αυτοκίνητο που την παρέλαβε από το νοσοκομείο στην νοτιοανατολική πόλη Χάρκοβο, όπως μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με έναν συνεργάτη της, η Τιμοσένκο μεταβαίνει στο Μαϊντάν, στο Κίεβο.

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, ήταν στη φυλακή από τον Αύγουστο του 2011, ενώ καταδικάστηκε δύο μήνες αργότερα σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας.

Στη συνέχεια δικάστηκε για μια υπόθεση φορολογικής απάτης, ενώ της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνέργεια στην δολοφονία ενός βουλευτή το 1996.

Η δίωξή της είχε προκαλέσει σοβαρή κρίση ανάμεσα στην Ουκρανία και την ΕΕ, η οποία θεωρεί ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα στις δικαστικές αυτές υποθέσεις και ζητούσε την απελευθέρωση της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα