Απογραφή των Ρομά θα κάνει ο Σαλβίνι: "Δυστυχώς πρέπει να τους κρατήσουμε"

Ματτέο Σαλβίνι
Ματτέο Σαλβίνι AP

Ο υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα ανάβει νέες φωτιές λέγοντας ευθαρσώς ότι "δυστυχώς πρέπει να κρατήσουμε τους Ιταλούς Ρομά".

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απογραφή των Ρομά που ζουν στην Ιταλία, έκανε γνωστή ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε, ο Ματτέο Σαλβίνι.

Ο γραμματέας της Λέγκα ζήτησε από τους συνεργάτες στο υπουργείο του, να του ετοιμάσουν «φάκελο για τους Ρομά», ώστε «να εξακριβωθεί πόσοι είναι σε ολόκληρη την Ιταλία». Πρόκειται ουσιαστικά για μια απογραφή, η οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, θα οδηγήσει σε συγκεκριμένη λήψη πρωτοβουλιών.

«Οι αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής θα πρέπει να απελαθούν με διακρατικές συμφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τους ιταλούς Ρομά πρέπει να τους κρατήσουμε εδώ», κατέληξε ο Ματέο Σαλβίνι.

Ρομά: Η απογραφή απαγορεύεται

Οι ιταλικές ενώσεις των Ρομά και Σίντι απάντησαν από την πλευρά τους, ότι η ιταλική νομοθεσία απαγορεύει τη διεξαγωγή απογραφής βάσει της εθνότητας.

«Υπάρχουν ήδη στοιχεία για το ποίος ζει σε επίσημους και μη χώρους διαμονής και οι λίγοι Ρομά χωρίς άδεια παραμονής δεν διαθέτουν υπηκοότητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να απελαθούν», προσθέτουν οι οργανώσεις.

Υπενθυμίζουν δε στο Σαλβίνι ότι «πολλοί Ιταλοί Ρομά βρίσκονται στην χώρα εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια, και άρα, είναι πιο Ιταλοί από πολλούς άλλους πολίτες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαλβίνι: Η Ισπανία να δεχθεί άλλους 66.000 μετανάστες και το ίδιο να κάνουν και άλλες χώρες

Σαλβίνι: Δεν θα δεχτούμε μετανάστες

ADVERTISING

SHARE: