Αποκαλύψεις στην Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι 'εγκέφαλος' επιθέσεων της μαφίας

Italian Premier Silvio Belrusconi gestures during a press conference in Naples, Italy, Friday, Oct. 10, 2008. Berlusconi said Friday that world leaders might consider suspending stock markets in response to the financial meltdown. Berlusconi told a press conference in Naples that EU leaders may hold a summit on the crisis Sunday in Paris. He also said leaders from the Group of Eight also were considering a summit in the coming days. (AP Photo /Salvatore Laporta )
Italian Premier Silvio Belrusconi gestures during a press conference in Naples, Italy, Friday, Oct. 10, 2008. Berlusconi said Friday that world leaders might consider suspending stock markets in response to the financial meltdown. Berlusconi told a press conference in Naples that EU leaders may hold a summit on the crisis Sunday in Paris. He also said leaders from the Group of Eight also were considering a summit in the coming days. (AP Photo /Salvatore Laporta ) AP

Μαφιόζος νονός, σε συνομιλία του στην φυλακή, αφήνει να εννοηθεί ότι ο Μπερλουσκόνι φέρεται να ήταν ο εντολοδότης των επιθέσεων της μαφίας την περίοδο 1992-1993

O μαφιόζος νονός Τζουσέπε Γκραβιάνο, σε συνομιλία του στην φυλακή, η οποία καταγράφηκε από τους εισαγγελείς, άφησε να εννοηθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να ήταν εντολοδότης των επιθέσεων της μαφίας την περίοδο 1992-1993. Επιθέσεις που στέρησαν την ζωή σε γνωστούς δικαστικούς, και εκρήξεις βομβών σε μεγάλες ιταλικές πόλεις, οι οποίες είχαν ως στόχο την δημιουργία κλίματος πανικού και αποσταθεροποίησης.

Η είδηση μεταδίδεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης με αναφορά στην φράση του Γκραβιάνο ότι «ο Μπερλουσκόνι του ζήτησε τη συγκεκριμένη χάρη» αλλά στη συνέχεια, «όταν τον συνέλαβαν, άρχισε να τον μαχαιρώνει, μόνον για να κρατήσει τα λεφτά του».

Δίνει λεφτά στις ιερόδουλες, κάθε μήνα, αλλά εμένα με αφήνει στην φυλακή

«Δίνει λεφτά στις ιερόδουλες, κάθε μήνα, αλλά εμένα με αφήνει στην φυλακή», λέει ο νονός, σε άλλο σημείο της συνομιλίας του με το μέλος της μαφίας της Νάπολης, Ουμπέρτο Αντινόλφι, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica στην διαδικτυακή της έκδοση. Σε άλλο σημείο της συνομιλίας ο Γκραβιάνο, σύμφωνα με την εφημερίδα, λέει ότι «σε σχέση με τις εκρήξεις του 1993, ειπώθηκε ότι ήταν ευθύνη της μαφίας, αλλά η αλήθεια ήταν διαφορετική».

Παράλληλα, μιλώντας με τον Ναπολιτάνο κακοποιό, ο Τζουσέπε Γκραβιάνο πρόσθεσε ότι το 1996, «παρά το ότι ήταν σε αυστηρή απομόνωση στην φυλακή, συνευρέθηκε με την γυναίκα του, μέσα στο κελί και συνέλαβαν το παιδί τους». Οι εισαγγελείς του Παλέρμο της Σικελίας ζήτησαν από τον μεγαλομαφιόζο αυτό να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες του και τα όσα είπε στην συγκεκριμένη συνομιλία, αλλά εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας ότι «έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πως θα τους ψάξει ο ίδιος, όταν θελήσει να αποσαφηνίσει κάποια πράγματα».

Οι δικηγόροι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι διέψευσαν κάθε επαφή του πελάτη τους με τον Γκραβιάνο και κάθε ευθύνη και ανάμειξη στην όλη υπόθεση.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo /Salvatore Laporta

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όλες οι γυναίκες του προέδρου

Πόσες χιλιάδες ευρώ θα έδινες για ένα δείπνο με τον Μπελρουσκόνι;

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος 'καίει' τον Μπερλουσκόνι για το διαζύγιο με τη Λάριο

SHARE: