Αποκάλυψη Αναστασιάδη: Το ΔΝΤ επέβαλε το “κούρεμα” καταθέσεων

default image

Για το θρίλερ του Eurogroup της 16ης Μαρτίου, μίλησε ο πρόεδρος της Κύπρου στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος". Η άποψη της Μέρκελ για το "κούρεμα" και η στιγμή που ο ίδιος σηκώθηκε να φύγει

Το δραματικό παρασκήνιο του Eurogroup της 16ης Μαρτίου, που αποφάσισε το “κούρεμα καταθέσεων”, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Κύπρου μιλώντας στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κύπρου αναφέρει ότι στις 3:45 πμ και αφού είχαν προηγηθεί πολύωρες συζητήσεις, κατά τις οποίες είχε παραθέσει τις θέσεις του, σηκώθηκε να φύγει λέγοντας ”εφόσον πτωχεύετε τη χώρα μου, δεν έχω τίποτε άλλο να κάνω”.

Τότε, πρόσθεσε, ο Γιορκ ‘Ασμουσεν, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, είπε πως θα τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και να τον ενημερώσει σχετικά.Ταυτόχρονα τον απείλησε ότι θα τερματισθεί η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.

Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε στους συνομιλητές του ότι δεν μπορεί να ελέγξει την Κυπριακή Βουλή και ότι η πρόταση θα απορριφθεί.

Τόνισε ακόμα ότι, προτού μεταβεί στο Eurogroup, είχε μιλήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμποϊ και την Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Αγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε την θέση ότι πρέπει να υπάρξει επιμερισμός των βαρών και έδειξε να συμφωνεί με την μη επιβολή “κουρέματος”.

Αποκάλυψε επίσης ότι η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λανγκάρτ, δήλωσε πως το Ταμείο δεν θα συμμετείχε στο πακέτο διάσωσης χωρίς “κούρεμα” καταθέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη , η κα Μέρκελ αρνήθηκε να θέσει το πακέτο ενώπιον της Γερμανικής Βουλής, χωρίς την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα