Αποκάλυψη NYT: Βίντεο σοκ με εκτελέσεις από τον εμφύλιο της Συρίας

default image

Φρικιαστικό βίντεο από τον εμφύλιο που μαίνεται στη Συρία. Αντάρτες εκτελούν επτά στρατιώτες του Άσαντ. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (Vid)

Για περισσότερα από δύο χρόνια ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει στιγματιστεί από εκτελέσεις αμάχων αλλά και αιχμαλώτων. Επτά στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, δεμένοι πισθάγκωνα, εκτελούνται εν ψυχρώ, με μια σφαίρα στο κεφάλι. Το σοκαριστικό βίντεο ανήρτησε την Πέμπτη στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα New York Times με τίτλο: “Η βαρβαρότητα των Σύρων ανταρτών θέτει σε δίλημμα τη Δύση”.

Με το συγκεκριμένο άρθρο οι New York Times παίρνουν θέση για την επέμβαση στη Συρία. Το βίντεο έχει υποστεί μοντάζ και παρουσιάζεται η αρχή και το τέλος της εκτέλεσης.

Οι εικόνες είναι σκληρές και ακατάλληλες για ανηλίκους

Οι Times με διόρθωση τους αναφέρουν πως το βίντεο τοποθετείται χρονικά την περίοδο της άνοιξης του 2012 και όχι του 2013 όπως αρχικά ανέφεραν, αλλά σε κάθε περίπτωση προβάλλει τη βαρβαρότητα όπως εκφράζεται και από τις δύο αντιμαχόμενες μεριές και πρέπει να βάλει τη Δύση σε σκέψεις σχετικά με μία στρατιωτική επέμβαση υπέρ των ανταρτών.

Οι επτά αιχμάλωτοι στρατιώτες, δεμένοι και με το πρόσωπό τους στο χώμα, περιμένουν τρομοκρατημένοι το τέλος τους.

Από πάνω τους οι αντάρτες απαγγέλλουν ένα ποίημα με συμβολικό νόημα. “Για 50 χρόνια, είναι σύντροφοι στη διαφθορά. Ορκιζόμαστε στον Άρχοντα του Θρόνου, αυτός είναι ο όρκος μας: Θα πάρουμε εκδίκηση”.

Ο αρχηγός της αντάρτικης ομάδας με το προσωνύμιο “Ο Θείος”, πυροβολεί τον πρώτο αιχμάλωτο στο κεφάλι. Οι υπόλοιποι αντάρτες ακολουθούν το πρόσταγμα του.

Τα πτώματα ρίχνονται σε έναν ομαδικό τάφο και το έγκλημα ολοκληρώνεται.

Το βίντεο, σύμφωνα με τους New York Times, τραβήχτηκε τον περασμένο Απρίλιο από έναν πρώην αντάρτη ο οποίος διέφυγε από τη Συρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι σκληρές εικόνες φωτίζουν μια σκοτεινή μέχρι τώρα πτυχή του πολέμου στη Συρία, τις μεθόδους και τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι λεγόμενοι αντικαθεστωτικοί, που δεν διαφέρουν και πολύ από εκείνες του καθεστώτος Άσαντ.

Καθώς οι γερουσιαστές και οι βουλευτές του αμερικανικού Κογκρέσου ετοιμάζονται να ψηφίσουν επί του σχεδίου στρατιωτικής επέμβασης που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση Ομπάμα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για την υποστήριξη των ομάδων των ανταρτών.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, επέμεινε ότι “μια πραγματικά μετριοπαθής αντιπολίτευση υπάρχει”.

Οι ανησυχίες των Αμερικανών αξιωματούχων εστιάζονται ωστόσο σε δύο συγκεκριμένες ομάδες που αναγνωρίζουν ότι έχουν σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Οι ομάδες αυτές – το Μέτωπο της Νούσρα και το Ισλαμικό Εθνος στο Ιράκ και τη Συρία – έχουν δεχτεί στις τάξεις τους ξένους τζιχαντιστές μαχητές, χρησιμοποιούν μεθόδους αντάρτικου και έχουν διακηρυγμένο στόχο την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στη Συρία.

Κάμερον: Το Λονδίνο έχει νέες αποδείξεις για χρήση χημικών                

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει στην κατοχή του νέες αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ενώ βρετανική πηγή διευκρίνισε ότι η ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση της 21ης Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού ήταν αέριο σαρίν.

“Εξετάσαμε στο εργαστήριο του Πόρτον Ντάουν της Αγγλίας τα δείγματα που είχαν ληφθεί από τη Δαμασκό και τα οποία δείχνουν και πάλι ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στα προάστια” της συριακής πρωτεύουσας, είπε ο Κάμερον στο BBC, από την Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη σύνοδο της G20.

“Βρετανοί ειδικοί του Πόρτον Ντάουν ανέλυσαν τα δείγματα που βρέθηκαν θετικά στο αέριο σαρίν”, είπε από την πλευρά της μια βρετανική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Πόρτον Ντάουν είναι ένα στρατιωτικό, κρατικό εργαστήριο επιστημονικών μελετών που βρίσκεται κοντά στο Πόρτον του Γουίλτσιρ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι η Ουάσινγκτον έλαβε και ανέλυσε δείγματα που αποδεικνύουν ότι έγινε χρήση του νευροτοξικού αερίου σαρίν κατά την επίθεση με χημικά στα προάστια της Δαμασκού, για την οποία η Δύση θεωρεί υπεύθυνο το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.        

Πηγή:  nytimes.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα