Αποκάλυψη Wikileaks: Τα emails που δείχνουν σχέση του γαμπρού του Ερντογάν με τον ISIS

default image

Ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου, που είναι και υπουργός Ενέργειας, φαίνεται να έχει συμμετοχή σε εταιρία που τροφοδοτεί με πετρέλαιο την τζιχαντιστική οργάνωση

Περισσότερα από 57.000 προσωπικά emails του γαμπρού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τυγχάνει να είναι και υπουργός Ενέργειας της χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks.

Τα emails είναι της περιόδου 2000-2016 και σε αυτά εμφανίζεται ο Αλμπαϊράκ να έχει σχέση με την εταιρία Powertrans, η οποία εμπλέκεται σε τροφοδοσία του ISIS με πετρέλαιο. Ο γαμπρός του Ερντογάν φαίνεται να έχει συμμετοχή στις αποφάσεις της εταιρίας, καθώς του ζητάνε έγκριση για πρόσληψη προσωπικού και μισθών.

Ο Αλμπαϊράκ έχει επικοινωνία με την ελίτ της χώρας, τονίζοντας την επιρροή του στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας και φαίνεται να προσπαθεί να ελέγξει τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προωθώντας τις θέσεις του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.


Τα επίμαχα emails εκτιμάται ότι έχουν προέλθει από την τουρκική ομάδα hackers Redhack, η οποία στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι είχε στη διάθεσή της ηλεκτρονικά μηνύματα του Αλμπαϊράκ και τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν απειλήσει να τα δημοσιεύσουν, αν η κυβέρνηση συνέχιζε να κρατάει αριστερούς. Τα emails “βγήκαν στη φόρα”, ωστόσο όταν κλιμακώθηκε η καταστολή της τουρκικής κυβέρνησης στα ΜΜΕ, εξαφανίστηκαν από το διαδίκτυο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα