"Αποκλείω την αποβολή χώρας από την Ευρωζώνη"

"Αποκλείω την αποβολή χώρας από την Ευρωζώνη"

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε τη δυνατότητα αποβολής οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη, λέγοντας πως μια τέτοια ενέργεια δεν είναι δυνατή βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών

"Αποκλείω την υπόθεση της αποβολής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, στην πραγματικότητα η συνθήκη δεν έχει εργαλεία που να μας επιτρέπουν να το κάνουμε", δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV1.

Ο Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Πορτογαλία για να συζητήσει με πορτογάλους αξιωματούχους τη διάσωση της οικονομίας της χώρας, δήλωσε προς το TV1 ότι είναι σίγουρος πως η σημερινή συμμετοχή στην ευρωζώνη

δεν θα μεταβληθεί τα επόμενα χρόνια.

"Πιστεύω ότι σε 10 χρόνια όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα εξακολουθούν να έχουν το ευρώ", δήλωσε. "Είμαι πεπεισμένος ότι σε 10 χρόνια η ευρωζώνη θα έχει περισσότερα μέλη".

Ο Γιούνκερ δήλωσε ακόμη πως θεωρεί ότι είναι "παράλογο" να πιστεύει κανείς ότι η Ευρώπη είναι μια περιοχή χωρισμένη ανάμεσα σ' αυτά που αποκάλεσε "έναν ενάρετο βορρά και έναν μη ενάρετο νότο".

SHARE: