Ξαναλέγεται “μακεδονική”

default image

Την ίδια ώρα που η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και η κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερα για την οικονομία, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, άλλα κράτη εργάζονται ώστε να αποκομίσουν οφέλη. Έτσι, η ΠΓΔΜ πέτυχε να επανέλθει ο όρος "μακεδονική" σε ιστοσελίδα του ΟΗΕ.

Επανήλθε ο προσδιορισμός “μακεδονική”, για τη γλώσσα της ΠΓΔΜ, στην ιστοσελίδα της βάσης δεδομένων ορολογίας των Ηνωμένων Εθνών. Η.. επάνοδος συνέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας μετά τις αντιδράσεις από το γειτονικό κράτος.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, “ΜΙΑ”, ο προσδιορισμός “μακεδονική” για τη γλώσσα της χώρας, ο οποίος είχε αφαιρεθεί πριν μία εβδομάδα με “αναρμόδια παρέμβαση”, αποκαταστάθηκε στην “ταυτότητα” της χώρας μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της μόνιμης αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ.

Η αντιπροσωπεία έδειξε τα δόντια της προβαίνοντας σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Γραφείο του Γ.Γ. Μπαν Κι Μουν, καθώς και προς τη Γραμματεία του ΟΗΕ.

Η χώρα έλαβε διαβεβαιώσεις ότι “ο ΟΗΕ παραμένει πιστός στις αρχές του και σέβεται την καθιερωμένη πρακτική του ΟΗΕ όσον αφορά τον όρο κατονομασμού της μακεδονικής γλώσσας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα