Αποτροπιασμός στην Ινδία: Αποφυλάκισαν 11 καταδικασθέντες για ομαδικό βιασμό και δολοφονία εγκύου

Αποτροπιασμός στην Ινδία: Αποφυλάκισαν 11 καταδικασθέντες για ομαδικό βιασμό και δολοφονία εγκύου
Στιγμιότυπο από φυλακές Getty Images/iStockphoto

Οργή στην Ινδία για την αποφυλάκιση 11 καταδικασθέντων για ομαδικό βιασμό και δολοφονία εγκύου, λόγω "καλής διαγωγής".

Έντεκα άνδρες στην Ινδία που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία εγκύου το 2002, αφέθηκαν ελεύθεροι, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης.

Οι άνδρες είχαν καταδικαστεί στις αρχές του 2008 και αφέθηκαν ελεύθεροι τη Δευτέρα, κατά τις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από το τέλος της βρετανικής κυριαρχίας στην Ινδία.

Η γυναίκα είχε δολοφονηθεί κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών επεισοδίων στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, εκ των χειροτέρων που έχουν σημειωθεί στη χώρα, όπου πάνω από 1.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι, έχασαν τη ζωή τους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αρμόδια επιτροπή των τοπικών φυλακών πήρε την απόφαση της αποφυλάκισης των 11 ανδρών λόγω “καλής διαγωγής”.

«Το γεγονός είναι πως πέρασαν περίπου 15 χρόνια στη φυλακή και ήταν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για αποφυλάκιση», τόνισε τοπικός δικαστικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον νόμο της χώρας, μετά από έκτιση 14 χρόνων εκ του συνόλου της ποινής, οι κατάδικοι δικαιούνται να αιτηθούν την αποφυλάκισή τους.

Η ινδική αντιπολίτευση και δικηγόροι καταγγέλλουν πως η απόφαση αποφυλάκισης επιβεβαιώνει την ανακολουθία της κυβέρνησης στην πολιτική προστασίας των γυναικών, σε μια χώρα γνωστή για τη βία σε βάρος τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα