Αποτυχημένη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

default image

Πληροφορίες της Νότιας Κορέας, αναφέρουν πως η προσπάθεια εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από το καθεστώς Κιμ Γιονγκ Ουν απέτυχε

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι απέτυχε να πραγματοποιήσει την τέταρτη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας ακτίνας δράσης τύπου Musudan.

Η αποτυχημένη εκτόξευση φαίνεται να έγινε στις 05:20 το πρωί τοπική ώρα στην ανατολική ακτογραμμή της Βόρειας Κορέας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τηλεφωνική συνομιλία με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Η εκτόξευση φαίνεται να έχει αποτύχει, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη: Αυτός είναι ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Βόρειας Κορέας

Στις αρχές του έτους, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Η βόμβα αυτή ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος. “Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών”, που κυβερνάει τη χώρα, μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

Το Φεβρουάριο η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε πως προτίθεται να εκτοξεύσει πύραυλο στο διάστημα, αλλά και δορυφόρο, απόφαση που προκαλεί την έντονη ανησυχία της Δύσης, ιδιαίτερα μετά τις πυρηνικές δοκιμές. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε με επίσημο έγγραφό της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας, πως ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εκτόξευση δορυφορικού πυραύλου και δορυφόρου για επιστημονικούς σκοπούς, ενώ επισήμανε πως η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να ξεκινήσει από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Λίγες μέρες αργότερα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε περί τις 09:00 (02:30 ώρα Ελλάδας) στην εκτόξευση ενός πυραύλου που σύμφωνα με το καθεστώς σκοπό να θέσει σε τροχιά έναν επιστημονικό δορυφόρο. Δυτικές κυβερνήσεις παρόλα αυτά κατήγγειλαν ότι πρόκειται περί συγκεκαλυμμένης δοκιμής βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα