Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Προετοιμασία και έξοδος από το ευρώ. Ο Σαρρής αν δεν αντέχει καλύτερα να παραιτηθεί

default image

Την επιθυμία του να βγει η Κύπρος από την Ευρωζώνη εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τονίζοντας πως οι εταίροι επιθυμούν να στραγγαλίσουν την κυπριακή οικονομία. Τι λέει για τον υπουργό Οικονομικών (Vid)

Εναντίον του ”κουρέματος” των καταθέσεων τοποθετήθηκε σε συνένετευξή του Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος δήλωσε: ”Για να βγούμε από το ευρώ χρειάζεται μία προετοιμασία, προς τα εκεί πρέπει να κινηθούμε και με την πρώτη ευκαιρία να βγούμε από την Ευρωζώνη”.

”Ο λαός βιώνει τη συμπεριφορά των εταίρων και είναι αποφασισμένος να σταθεί στα δικά του πόδια και εμείς αυτή τη συμβουλή δίνουμε ως εκκλησία”.

”Απορρίπτουμε την Ευρώπη που θέλει να στραγγαλίσει την οικονομία της Κύπρου. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια τους αλλά θα μελετήσουμε τρόπους για να βγούμε από τα αδιέξοδα”.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: ”Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να απευθυνθούμε στο λαό και να βρούμε λύση. Ζήτησα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου και θα σταθούμε στο πλευρό του λαού, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας χρήματα”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μιλώντας για την απόφαση της Ευρώπης δήλωσε χαρακτηριστικά: ”Η κακή λύση προτάθηκε εκβιαστικά από τους Ευρωπαίους εταίρους, δε φταίει ο πρόεδρος αλλά ο υπουργός Οικονομικών που δέχτηκε την απόφαση αυτή. Μετά την αντίδραση του λαού ο πρόεδρος άλλαξε γνώμη”.

Τέλος στην ερώτηση αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής απαντά: ”Δεν είναι δικό μου θέμα αλλά σίγουρα θα διευκολύνει. Θέλουμε άνθρωπο με νεύρο και αντοχή να μην καταρρέει με το φύσημα του ανέμου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα