Άρχισαν έρευνες για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor

default image

Ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές στο Παρίσι η έρευνα για την χειραγώγηση του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων του Λονδίνου Libor

Οι εισαγγελικές αρχές στο Παρίσι ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα σχετικά με το θέμα της χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων του Λονδίνου Libor (London Interbank Offered Rates) μετά την καταγγελία που έκανε ένας μέτοχος της γαλλικής  τράπεζας Societe Generale, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Η καταγγελία υποστηρίζει ότι οι τράπεζες αναμείχθηκαν στη χειραγώγηση του Libor, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του επενδυτή. “Όλες οι τράπεζες συμμετείχαν”, δήλωσε τηλεφωνικά ο δικηγόρος του επενδυτή, ο οποίος συνήθως εκπροσωπεί μικρούς μετόχους.

Οι εποπτικές αρχές σε όλο τον κόσμο ερευνούν καταγγελίες ότι οι τράπεζες άλλαζαν τα στοιχεία που υπέβαλαν για τη διαμόρφωση του Libor. Η βρετανική τράπεζα Barclays πλήρωσε πρόστιμο 290 εκατομμυρίων λιρών τον Ιούνιο για να διευθετήσει τη διένεξη που είχε με τις αμερικανικές και αγγλικές εποπτικές αρχές, ενώ 16 τράπεζες έχουν λάβει κλήση για κατάθεση από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές. Μεταξύ των 16 τραπεζών περιλαμβάνεται και η Societe Generale, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγή που έχει γνώση του θέματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα