Artemis 1: Αποσύρεται ο πύραυλος από την εξέδρα εκτόξευσης λόγω του τυφώνα Ίαν

Artemis 1: Αποσύρεται ο πύραυλος από την εξέδρα εκτόξευσης λόγω του τυφώνα Ίαν
Ο πύραυλος Artemis 1 εν μέσω κακοκαιρίας AP Photo/Brynn Anderson, File

Υπό τον φόβο της έλευσης του τυφώνα Ίαν που πλήττει τις ΗΠΑ, η NASA αποφάσισε να αποσύρει τον πύραυλο της αποστολής Artemis 1 από την εξέδρα εκτόξευσης.

Η NASA πρόκειται να αποσύρει τον πύραυλο της αποστολής Artemis 1 από την εξέδρα εκτόξευσης στη Φλόριντα εξαιτίας του τυφώνα Ίαν που πλησιάζει και ήδη έχει πλήξει αρκετές περιοχές των ΗΠΑ.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία λέει ότι το όχημα Space Launch System (SLS) θα επιστρέψει στο εργαστήριο μηχανικής της, προκειμένου να μην διακινδυνεύσει, καθώς ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα την Πέμπτη.

Αν και οι εγκαταστάσεις της διαστημικής υπηρεσίας, σύμφωνα με το BBC, πιθανότατα θα γλιτώσουν από τις χειρότερες επιπτώσεις της καταιγίδας, η NASA δεν μπορεί να διακινδυνεύσει τον πύραυλο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων να υποστεί ζημιά.

Μετά τις τρεις αναβολές εκτόξευσης και τώρα την απόσυρση του πυραύλου από την εξέδρα, παραμένει άγνωστο πότε θα γίνει η επόμενη προσπάθεια.

Η εκτόξευση που αναμένεται εδώ και πολύ καιρό θα ενεργοποιήσει το διαστημικό πρόγραμμα Άρτεμις της NASA για πτήση από το φεγγάρι στον Άρη, ενώ διαδέχεται το πρόγραμμα Απόλλων (Apollo Program) των σεληνιακών διαστημικών αποστολών των δεκαετιών του 1960 και του 1970.

Η κωδική ονομασία της πρώτης πτήσης του νέου συστήματος εκτόξευσης και της κάψουλας Ωρίων είναι Άρτεμις Ι με στόχο την πραγματοποίηση δοκιμαστικής πτήσης διαφόρων σταδίων για το συνολικό διαστημικό όχημα βάρους 2,87 εκατομμυρίων τόνων, πριν η NASA λάβει αποφάσεις για την καταλληλότητά του αναφορικά με την πραγματοποίηση επανδρωμένων πτήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version