Άσαντ: Σε ένα χρόνο η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου

default image

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ είπε σε συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο ότι θα τηρήσει τη συμφωνία για τα χημικά όπλα

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews την Τετάρτη, ότι η χώρα διέθετε πολύ σημαντικό χημικό οπλοστάσιο και διαβεβαίωσε ότι όλα τα όπλα θα καταστραφούν στη βάση της συμφωνίας αμερικανών και ρώσων.

Κατά τον Σύρο το καθεστώς της Δαμασκού ήταν υποχρεωμένο να διαθέτει αυτό το οπλοστάσιο των φονικών χημικών όπλων, αλλά επέμεινε ότι οι δυνάμεις του δεν είναι υπεύθυνες για την επίθεση με τα χημικά σε προάστιο της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου. Ο Άσαντ του οποίου η συνέντευξη δόθηκε στη Δαμασκό μία ημέρα νωρίτερα, ανέφερε επίσης ότι το κόστος της επιχείρησης καταστροφής του χημικού οπλοστασίου είναι μεγάλο καθώς θα φτάσει στο «ένα δισεκατομμύριο δολάρια» ενώ όπως είπε γι’ αυτή τη διαδικασία χρειάζεται χρονικό διάστημα ενός έτους. Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση του είναι πρόθυμη να συμμορφωθεί πλήρως με τη συμφωνία για τα χημικά όπλα ενώ όπως είπε είναι στη διάθεση οποιασδήποτε χώρας θέλει να τα πάρει.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ είπε ακόμη ότι η Συρία δεν βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο αλλά δέχεται συντονισμένη επίθεση από την Αλ Κάιντα. Απευθυνόμενος στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο πρόεδρος της Συρίας τον προέτρεψε «να ακούσει την καλή διαίσθηση του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα