Άσαντ σε Ρώσους βουλευτές: Η επίθεση της Δύσης ήταν εχθρική πράξη

Με Ρώσους βουλευτές συναντήθηκε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ
Με Ρώσους βουλευτές συναντήθηκε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ AP

Ο πρόεδρος της Συρίας σχολίασε θετικά τις επιδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων της σοβιετικής περιόδου που χρησιμοποίησε η συριακή αντιαεροπορική άμυνα

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε την Κυριακή σε ομάδα Ρώσων βουλευτών, ότι οι πυραυλικές επιθέσεις της Δύσης κατά της χώρας του, ήταν μια εχθρική πράξη, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι Ρώσοι βουλευτές συναντήθηκαν με τον Άσαντ, μετά τα πυραυλικά πλήγματα που δέχθηκε η Συρία από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, σε αντίποινα για φερόμενη επίθεση με χημικό αέριο, πριν από μία εβδομάδα.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τους βουλευτές, μεταδίδουν ότι ο πρόεδρος Άσαντ είχε “καλή διάθεση” ενώ σχολίασε θετικά τις επιδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων της σοβιετικής περιόδου, που χρησιμοποιήθηκαν από την Συρία προκειμένου ν’ αναχαιτιστούν τα πυραυλικά πλήγματα της Δύσης.

Η περαιτέρω διάθεση ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων δεν συζητήθηκε, σύμφωνα με τις αναφορές των ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ενώ ο Άσαντ αποδέχτηκε πρόσκληση να επισκεφτεί την σιβηρική περιοχή της Χαντιμανσίας στην Ρωσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρετανός ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας

Ο Τραμπ, η Συρία και η στρατηγική πίσω από τις επιθέσεις

Συρία: Πριν και μετά την επίθεση των συμμάχων

ADVERTISING

SHARE: