Ασία: Το gaming μετατρέπεται σε “γυναικεία υπόθεση”

Ασία: Το gaming μετατρέπεται σε “γυναικεία υπόθεση”
Κοπέλα gamer (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Ο αριθμός των γυναικών gamers αυξάνεται με πολύ γρηγορότερο ρυθμό από ότι αυτός των ανδρών στην Ασία, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα.

Ο αριθμός των γυναικών gamers στην Ασία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που ξεπερνάει τον ρυθμό αύξησης των ανδρών του gaming.

Σύμφωνα με το BBC, οι γυναίκες της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ινδίας και της Ιαπωνίας ισοδυναμούν πλέον με τους άνδρες gamers και στον αριθμό αλλά και στο επίπεδο που παίζουν.

Η γυναικεία κοινότητα βιντεοπαιχνιδιών αυξήθηκε κατά 19% πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Google.

Η Ασία θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα των βιντεοπαιχνιδιών, αντιπροσωπεύοντας το 48% των συνολικών εσόδων από τα βιντεοπαιχνίδια στον κόσμο.

Το 2019 το ποσοστό των γυναικών gamers παγκοσμίως ήταν 38%, σύμφωνα με τους αριθμούς που εξέδωσε η Google. Παρ’όλα αυτά, στην Ασία το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο, αφού αγγίζει το 45%, δηλαδή η γυναικεία κοινότητα των gamers είναι σχεδόν ίση με αυτή των ανδρών.

Οι γυναίκες gamers θεωρούνται οι βασικές influencers του κλάδου, καθώς έχουν εκατομμύρια οπαδούς που τις παρακολουθούν καθημερινά να παίζουν διαδικτυακά μέσω ζωντανής μετάδοσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version