Αστεία και γέλια μεταξύ του Ιγκλέσιας και στελέχους του Vox προκαλούν αντιδράσεις

Αστεία και γέλια μεταξύ του Ιγκλέσιας και στελέχους του Vox προκαλούν αντιδράσεις
O Πάμπλο Ιγκλέσιας AP

Βίντεο δείχνει τον Πάμπλο Ιγκλέσιας να αστειεύεται με εκπρόσωπο του ακροδεξιού Vox στην Ισπανία και προκαλεί πολιτικές τριβές.

Τι τα ήθελε τα γέλια και τα αστειάκια με τους εκπροσώπους των “Πολιτών” και του Vox ο Πάμπλο Ιγκλέσιας; Του βγήκαν ξινά και επικοινωνιακά μάλλον τον “χαντάκωσαν”.

Ολα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής σε αίθουσα του ισπανικού κοινοβουλίου σε εκδήλωση για το Σύνταγμα της χώρας.

Εκεί ο ηγέτης των Ποδέμος (και υποψήφιος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αν ποτέ σχηματιστεί στην Ισπανία) συλλαμβάνεται από το φακό να έχει φιλική συζήτηση με την Ινές Αριμάδας από τους Πολίτες αλλά και τον Ιβάν Εσπινόσα δε λος Μοντέρος από το ακροδεξιό Vox.

Μάλιστα ο Ιγκλέσιας χαμογέλασε ουκ ολίγες φορές δείχνοντας ότι αν μην τι άλλο αισθάνεται άνετα μεταξύ των πολιτικών του αντιπάλων.

Η σχετική εικόνα όμως γρήγορα έγινε προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης. Ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος Τεόντορο Γκαρθία Εγκέα έσπευσε να αναρωτηθεί μήπως “το Vox είναι χρήσιμο για τα αριστερά ενώ ο εκπρόσωπος του Καταλανικού Αριστερού Κόμματος του οποίου ηγείται ο φυλακισμένος για τα γεγονότα του 2017 στην Καταλονία Οριολ Χουνκέρας ήταν ιδιαίτερα επιθετικός.

Σχολιάζοντας tweet του Ιγκλέσιας στο οποίο γινόταν λόγος για χαλαρή κουβέντα και στο οποίο υπήρχε παλαιότερη φωτογραφία του ηγέτη των Ποδέμος με τον Χουνκέρας, ο Γκαμπριέλ Ρουφιάν μίλησε για προκλητική εξίσωση ανθρώπων που “βρίσκονται στη φυλακή για τις ιδέες τους με άλλους που είχαν ζητήσει φυλάκιση των πολιτικών τους αντιπάλων για 75 χρόνια”.

Αυτή ακριβώς ήταν η αξίωση του Vox για τους Καταλανούς αυτονομιστές…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version