Ασύλληπτο: Επιστήμονες μετέτρεψαν τον κορονοϊό σε μουσική

Ασύλληπτο: Επιστήμονες μετέτρεψαν τον κορονοϊό σε μουσική
SEBASTIAN KAULITZKI - FOTOLIA

Αν ήταν μουσική, πως θα έμοιαζε ο κορονοϊός που απειλεί όλη την ανθρωπότητα; Μην βιαστείτε να απαντήσετε γιατί την απάντηση στο ερώτημα την έδωσαν ήδη επιστήμονες που μελέτησαν τον ιό (AUDIO).

Μοιάζει απίστευτο, όμως έγινε και αυτό. Σε μία περίοδο που όλη η ανθρωπότητα είναι μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που της έχουν παρουσιαστεί μέσα στο πέρασμα των χρόνων, να σταματήσει την εξάπλωση μίας δολοφονικής πανδημίας που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη, επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Μασαχουσέτη (ΗΠΑ) έδωσαν μουσική μορφή στη δομή του κορονοϊού.

Ο μουσικός αυτός τόνος δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης και το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης εκτιμά πως αυτή η μουσική θα βοηθήσει τους ερευνητές να εντοπίσουν λεπτομέρειες που ίσως να μην μπορούσαν να διακρίνουν έχοντας βάλει τον ιό κάτω από το μικροσκόπιό τους.

Ο καθηγητής Μάρκους Μπούλερ είπε πως ο ίδιος και η ομάδα του χρησιμοποίησαν αυτό το ρυθμό για να αναλύσουν τη δομή του κορονοϊού όσον αφορά τις δονήσεις του και να κατανοήσουν για ποιο λόγο είναι τόσο μεταδοτικός.

"Είναι σημαντικό να καταλάβουμε αυτά τα μοντέλα όσον αφορά στις δονήσεις, για το σχεδιασμό φαρμάκων και όχι μόνο για τον περιορισμό του", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κορονοϊός στη μουσική του μορφή:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network