Αθώος καταδικάστηκε σε τρις ισόβια και έμεινε 26 χρόνια στην φυλακή

Αθώος καταδικάστηκε σε τρις ισόβια και έμεινε 26 χρόνια στην φυλακή
ANT1

Ποια ήταν η "καταλυτική μαρτυρία" που στέρησε από έναν αθώο την ελευθερία του και τον καταδίκασε σε τρις ισόβια και 26 χρόνια φυλάκιση. Τι είπαν οι δικαστές για την πλάνη.

Μετά από 26 χρόνια αδίκως πίσω από τα κάγκελα ο Μπερνάρντ Χάουαρντ αθωώνεται.

Ο 44χρονος άνδρας είχε καταδικαστεί στις ΗΠΑ το 1994 σε τρεις φορές ισόβια για μια τριπλή δολοφονία που όμως δεν διέπραξε ποτέ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1.

Η καταδίκη του βασίστηκε σε ψευδείς καταθέσεις ενός διεφθαρμένου πληροφοριοδότη της αστυνομίας, ο οποίος όπως αποδείχθηκε είχε καταθέσει και σε άλλες 20 υποθέσεις.

“Υπήρχαν στοιχεία πως ο κ. Χάουαρντ δεν διέπραξε, δεν συμμετείχε ή είχε γνώση ή ανάμειξη σε αυτό το έγκλημα με οποιονδήποτε τρόπο” αναφέρει η δικαστής της υπόθεσης.

“Είδαν χωρίς καμία αμφιβολία πως ήμουν αθώος και κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να με ελευθερώσουν”, δήλωσε ο Μπερνάρντ Χάουαρντ που στο μεταξύ έχει γίνει και παππούς. Είναι αποφασισμένος να κάνει ότι μπορεί για να αναπληρώσει τις στιγμές που στερήθηκε άδικα για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, μακριά από τους αγαπημένους του.

Η ακροαματική διαδικασία που έγινε διαδικτυακά -και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε βιντεοσκοπημένη- έκανε τους δικηγόρους, τους δικαστές και τον κατηγορούμενο να δακρύσουν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα