Αθωώθηκε ο Ζίμερμαν. Είχε σκοτώσει άοπλο αφροαμερικανό

default image

Ελεύθερος και με τη βούλα του δικαστηρίου ο πολιτοφύλακας Τζορτζ Ζίμερμαν. Είχε κατηγορηθεί για το φόνο του άοπλου εφήβου Τρέβορ Μάρτιν σε προάστιο του Ορλάντο (Vid+Pics)

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση δικαστηρίου στις ΗΠΑ, που έκρινε τον Τζορτζ Ζίμερμαν αθώο για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Τρέιβον Μάρτιν στο Σάνφορντ της πολιτείας της Φλόριντα.

Η οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο κατά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Εάν κρινόταν ένοχος, ο 29χρονος Ζίμερμαν, πρώην μέλος μιας ομάδας εθελοντών ασφαλείας του Σάνφορντ, κινδύνευε με ποινή ισόβιας κάθειρξης ή άνω των 30 ετών.

 

Ο 29χρονος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αυτάμυνα όταν πυροβόλησε τον Μάρτιν.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης εκατοντάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν, έξω από το δικαστήριο στο Μαϊάμι, διαμαρτυρόμενοι για την αθώωση του Ζίμερμαν.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 26 Φεβρουαρίου στο Σάνφορντ, ένα άοπλο 17χρονο μαύρο αγόρι, ο Τρέιβον Μάρτιν, δολοφονήθηκε, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του πατέρα του έχοντας αγοράσει ένα αναψυκτικό και καραμέλες, από τον οπλισμένο αυτόκλητο φύλακα της γειτονιάς Τζορζ Ζίμερμαν, σε προάστιο του Ορλάντο.

Ο Τζορτζ Ζίμερμαν ανέφερε στην αστυνομία πριν από το περιστατικό ότι παρακολουθεί έναν ύποπτο και έλαβε την απάντηση να μη δώσει συνέχεια. Εκείνος όμως καταδίωξε τον νεαρό, που φορούσε την κουκούλα του γιατί έβρεχε και τον πυροβόλησε από πίσω. Την ώρα που περιστατικού ο 17χρονος μιλούσε στο κινητό του με μία φίλη του και το συμβάν έχει καταγραφεί ηχητικά.

Ο ισπανόφωνος Τζορτζ Ζίμερμαν, συνελήφθη και αμέσως αφέθηκε ελεύθερος, αφού επικαλέσθηκε κατάσταση νόμιμης άμυνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα