Αβάσιμη η μήνυση των Δημοκρατικών για συνωμοσία, σύμφωνα με την πλευρά Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ AP

Αντίδραση της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου για την μήνυση του Δημοκρατικού κόμματος περί επηρεασμού των εκλογών του 2016

Η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τόνισε με ανακοίνωσή της ότι η μήνυση που κατέθεσε νωρίτερα την Παρασκευή το Δημοκρατικό κόμμα κατηγορώντας μέλη της εκστρατείας ότι συνωμότησαν με τη Ρωσία και τον ιστότοπο WikiLeaks για να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές του 2016 είναι «εντελώς αβάσιμη και θα απορριφθεί εν ευθέτω χρόνω».

«Αυτή η αβάσιμη μήνυση είναι μια ύστατη προσπάθεια να τεκμηριωθούν οι αβάσιμες κατηγορίες περί ρωσικής ανάμιξης από ένα σχεδόν χρεοκοπημένο Δημοκρατικό κόμμα που εξακολουθεί να επιχειρεί να εναντιωθεί στη βούληση του λαού στις προεδρικές εκλογές του 2016», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα το Δημοκρατικό κόμμα κατέθεσε μήνυση ενάντια στη Ρωσία, στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και στον ιστότοπο WikiLeaks, με την κατηγορία ότι συνωμότησαν για να διαταράξουν την προεκλογική εκστρατεία των αμερικανικών εκλογών του 2016.

Το κόμμα υποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της καμπάνιας Τραμπ συνωμότησαν με τη ρωσική κυβέρνηση και τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπείας για να πλήξουν την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και να γείρουν την πλάστιγγα των εκλογών προς τον Τραμπ χακάροντας τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, υπογραμμίζεται σε δικαστικά έγγραφα. Σύμφωνα με την αγωγή, η εκστρατεία Τραμπ «δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση τη βοήθεια της Ρωσίας» στις εκλογές του 2016.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Αμερικανικές εκλογές, Ρωσία, Wikileaks
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυση κατά Ρωσίας, προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και WikiLeaks από τους Δημοκρατικούς

ADVERTISING

SHARE: