Αυστραλία: Έδιωξαν ομογενή δημοσιογράφο από τη Βουλή γιατί ήταν πολύ "γυμνή"

Η ομογενής δημοσιογράφος Πατρίτσια Καρβέλας

Τους αυστηρούς κανονισμούς που διέπουν το dress code στο αυστραλιανό κοινοβούλιο διαπίστωσε από πρώτο χέρι μια δημοσιογράφος ελληνικής καταγωγής, αφού οι ακάλυπτοι ώμοι της κρίθηκαν υπερβολικά... αποκαλυπτικοί και της ζητήθηκε να αποχωρήσει.

Μπορεί μία λευκή αμάνικη μπλούζα χωρίς διαφάνεια και με κλειστή λαιμόκοψη να θεωρηθεί τολμηρή; Στη Βουλή της Αυστραλία μπορεί! Αυτό διαπίστωσε η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος, Πατρίτσια Καρβέλας, όταν της ζητήθηκε να αποχωρήσει από συνεδρίαση που κάλυπτε εξαιτίας της εμφάνισής της.


Όπως είπε η ίδια, ενώ κάλυπτε μία συζήτηση επερωτήσεων, την πλησίασε μία υπάλληλος της Βουλής και πολύ ευγενικά, αφού της είπε ότι εκτελεί εντολές ανωτέρων, της είπε ότι οι ώμοι της θα πρέπει να καλυφθούν με ένα σακάκι και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αποχωρήσει εφόσον η μπλούζα της δεν είναι η κατάλληλη.

Σημειώνεται ότι όντως η Βουλή της Αυστραλίας έχει dress code το οποίο και είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της. Σύμφωνα με αυτόν τον ενδυματολογικό κώδικα, οι άνδρες πρέπει να φορούν καλό παντελόνι, σακάκι και γραβάτα, ενώ "ανάλογη επισημότητα" στην ένδυση απαιτείται και από τις γυναίκες.


Πάντως, μετά την αποκάλυψη της "περιπέτειας" της Καρβέλας, υπήρξε κύμα συμπαράστασης από τα social media με γυναίκες που επιδεικνύουν τις αμάνικες μπλούζες που φορούν στους χώρους εργασίας τους, ενώ κάποιοι έσπευσαν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες γυναικών βουλευτών με καλαίσθητα και περιποιημένα... αμάνικα δε φορέματα, αναγκάζοντας ακόμη και τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής να πει ότι το θέμα θα ερευνηθεί.

SHARE: