Αυστραλία: Οι δισεκατομμυριούχοι έγιναν 50% πλουσιότεροι κατά την πανδημία

Αυστραλία: Οι δισεκατομμυριούχοι έγιναν 50% πλουσιότεροι κατά την πανδημία
shutterstock

Ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 52,4%, κατά το πανδημικό 2020.

Ο συνολικός πλούτος των Αυστραλών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά περισσότερο από 50% το 2020, σύμφωνα με νέα στοιχεία, προκαλώντας ανησυχίες ότι η ύφεση που προκλήθηκε από πανδημία του κορονοϊού υπερτροφοδότησε το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Η συνδυασμένη καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων της Αυστραλίας μειώθηκε τον Μάρτιο – όταν αυξήθηκαν οι περιορισμοί λογω της Covid-19 – πριν ανακάμψει έντονα και αυξηθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με τον δείκτη “Bloomberg Billionaires”.

Η αξία των Αυστραλών δισεκατομμυριούχων εκτιμήθηκε ότι ήταν 52,4% υψηλότερη αυτή την εβδομάδα από ό, τι την ίδια περίοδο τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον Guardian.

Συγκριτικά, οι δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία σημείωσαν αύξηση περίπου 25% κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg.

Ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Andrew Leigh είπε ότι οι αριθμοί “μας θυμίζουν τη σημασία της αντιμετώπισης της ανισότητας, η οποία είναι σημαντικά υψηλότερη στην Αυστραλία από ό, τι πριν από μια γενιά”.

Ανέφερε επίσης πως η αύξηση των μισθών είναι “αναιμική”, η ιδιοκτησία κατοικίας βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έξι δεκαετίες και το χρέος των νοικοκυριών ανεβαίνει στα ύψη.

“Η ύφεση συχνά επιδεινώνει την ανισότητα, αλλά αυτή την φορά φαίνεται να έχει υπερτροφοδοτήσει το χάσμα. Οι υψηλόμισθοι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται πιο εύκολα από το σπίτι σε σύγκριση με τους χαμηλόμισθους”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα