Αυστραλία: Τι συμβαίνει με τους εγκλωβισμένους Έλληνες

Αυστραλία: Τι συμβαίνει με τους εγκλωβισμένους Έλληνες
Facebook / Alan Tudge

Ο Αυστραλός υπουργός δεσμεύτηκε όσο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού, να ρυθμιστεί η εκκρεμότητα με τη βίζα παραμονής των Ελλήνων που βρίσκονται στη χώρα.

Σε αδιέξοδο εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες, που βρέθηκαν στην Αυστραλία με προσωρινή άδεια παραμονής και εγκλωβίστηκαν στη χώρα από τα μέτρα της καραντίνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων  δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ενώ δεν έχουν οικονομική στήριξη αλλά και καμία πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. 

O Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο οποίος ζήτησε άρση του αδιεξόδου αυτού κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα (6/4) με τον αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλαν Τατζ.

Κατά τη σύσκεψη, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα κέντρο ενημέρωσης των Ελλήνων εγκλωβισμένων ενώ ο Αυστραλός αξιωματούχος ανέλαβε τη δέσμευση, όσο διαρκεί η κρίση, να ρυθμιστεί από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η εκκρεμότητα με τη βίζα παραμονής αλλά και η δυνατότητα πρόσβασης των  Ελλήνων στο δημόσιο σύστημα υγείας και στις υπηρεσίες πρόνοιας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

 Μέχρι τότε η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης γνωστοποιεί ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Εκκλησία και τις οργανώσεις της ομογένειας  για την παροχή σίτισης και στέγασης των Ελλήνων, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αυστραλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version