Αυστρία: Αίρεται η ασυλία του Κουρτς – Αιχμές Παπαδημούλη για Μητσοτάκη

Αυστρία: Αίρεται η ασυλία του Κουρτς – Αιχμές Παπαδημούλη για Μητσοτάκη
Σεμπάστιαν Κουρτς AP Photo/Lisa Leutner

Στην άρση της ασυλίας του Κουρτς, που ερευνάται για υπόθεση διαφθοράς, προχωρά το αυστριακό κοινοβούλιο. Το σχόλιο - καρφί του Δημήτρη Παπαδημούλη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το αυστριακό κοινοβούλιο θα άρει την ασυλία του πρώην καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς σήμερα, Πέμπτη (18/11), όπως είχε προγραμματιστεί και ομόφωνα.

Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές Οκτωβρίου, ο πρώην καγκελάριος παραιτήθηκε από αφού οι ανακριτές κατά της διαφθοράς έκαναν έρευνα στο γραφείο της καγκελαρίας του.

Υπάρχουν κατηγορίες ότι ο Κουρτς και η ομάδα του έχουν εξωραΐσει έρευνες και έχουν πληρώσει με τα χρήματα των φορολογουμένων για να διευκολύνουν την άνοδο του Κουρτς στην εξουσία.

Ως αποτέλεσμα, ο Κουρτς είχε μετακινηθεί στο κοινοβούλιο ως βουλευτής, όπου απολάμβανε μέχρι τώρα ασυλία. Τώρα αυτή η ασυλία έχει αρθεί και οι έρευνες σε βάρος του μπορούν να συνεχιστούν.

Το σχόλιο – καρφί του Δημήτρη Παπαδημούλη

Την άρση της ασυλίας του Κουρτς σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αφήνοντας αιχμές για παρόμοιες τακτικές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και αίρεται η ασυλία του Κουρτς. Γιατί έδωσε 1 εκατ.€ δημόσιο χρήμα για χειραγώγηση της κοινής γνώμης και ΜΜΕ. Συγκρίνοντας με το δημόσιο χρήμα που έδωσε και δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ για την ίδια δουλειά, ο Κουρτς είναι γατάκι μπροστά στον Μητσοτάκη!”, έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο Twitter.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα