Αυστρία: Το άνοιγμα των συνόρων στην Ελλάδα προβάλλει η δημόσια τηλεόραση

Αυστρία: Το άνοιγμα των συνόρων στην Ελλάδα προβάλλει η δημόσια τηλεόραση
Αυστρία AP

Η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας πρόβαλλε την είδηση ότι τα ελληνικά σύνορα για τους Αυστριακούς ανοίγουν από τα μέσα Ιουνίου χωρίς την υποχρέωση καραντίνας.

Τη δυνατότητα που θα έχουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου, «χωρίς υποχρεωτική καραντίνα», τουρίστες και ταξιδιώτες από 29 χώρες, προβάλλει η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF) σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, με τίτλο “Είσοδος στην Ελλάδα από τα μέσα Ιουνίου χωρίς καραντίνα”, σημειώνοντας πως οι υγειονομικές υπηρεσίες θα προβαίνουν μόνον σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο κατάλογος που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού στην Αθήνα, περιλαμβάνει τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, όπως επίσης τις: Αλβανία, Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Βρετανία, η οποία μαζί με τη Γερμανία είναι η σημαντικότερη χώρα από την οποία φθάνουν τουρίστες στην Ελλάδα, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πρώτων χωρών για τις οποίες δεν ισχύει η υποχρεωτική καραντίνα.

Στην Αθήνα ανακοινώθηκε ότι, με αφετηρία την 1η Ιουλίου, θα αξιολογηθεί η κατάσταση με την πανδημία σε άλλες χώρες και θα διευρυνθεί ανάλογα ο κατάλογος των χωρών, σημειώνεται στο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version