Αυστρία: Χάνει έδαφος η κυβέρνηση Κουρτς

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς
Ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς AP

Για πρώτη φορά μετά το σχηματισμό της, η κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς έχει...διαρροές εμπιστοσύνης στις δημοσκοπήσεις.

Μείωση του ποσοστού των ευχαριστημένων πολιτών με την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, για πρώτη φορά από τον σχηματισμό της, στις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου, διαπιστώνει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.

Σύμφωνα με την μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα, η οποία πρόσκειται στην σημερινή κυβέρνηση, σε ανάλογη δημοσκόπηση πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Ιούνιο, το ποσοστό των "πολύ ευχαριστημένων" με τον κυβερνητικό συνασπισμό ανερχόταν στο 14% και των "μάλλον ευχαριστημένων" στο 44%.

"Και τα δύο αυτά ποσοστά έχουν μειωθεί από τότε, των "πολύ ευχαριστημένων" στο 11% και των "μάλλον ευχαριστημένων" στο 38%, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των "λιγότερο ενθουσιασμένων" και "τελείως μη ενθουσιασμένων" με την κυβέρνηση", επισημαίνει η Kronen Zeitung.

Το ποσοστό των "λιγότερο ενθουσιασμένων" ανέρχεται στην τωρινή δημοσκόπηση στο 26%, έναντι 21% τον περασμένο Ιούνιο και το ποσοστό των "τελείως μη ενθουσιασμένων" στο 19% έναντι 15% πριν από τρεις μήνες.

Στην ίδια δημοσκόπηση διαπιστώνεται πως το προβάδισμα του Λαϊκού Κόμματος παραμένει σταθερό, και σε περίπτωση διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή αυτό θα αποσπούσε ποσοστό 33% (31,5% στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου), έναντι 29% του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, το οποίο είχε βρεθεί στο 26,9% στις τελευταίες εκλογές.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: