Αυστρία: Η σημαία του Ισραήλ στα κτίρια της Καγκελαρίας και του Υπ. Εξωτερικών

Αυστρία: Η σημαία του Ισραήλ στα κτίρια της Καγκελαρίας και του Υπ. Εξωτερικών
Σημαίες του Ισραήλ AP

Στα δύο εμβληματικά κυβερνητικά κτίρια της Αυστρία κυμάτισε την Παρασκευή η σημαία του Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης.

H σημαία του Ισραήλ υψώθηκε την Παρασκευή στην καγκελαρία και στο υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας μετά από κυβερνητική απόφαση.

Μ’ αυτήν την κίνηση η κυβέρνηση της χώρας θέλησε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο Ισραήλ για την “επίθεση που δέχεται από τη Χαμάς” όπως τόνισε ο Καγκελάριος Κουρτζ.

Ο συντηρητικός ηγέτης της Αυστρίας υπογράμμισε ότι “το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται γι’ αυτό και εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας υψώνοντας τη σημαία του. Τίποτα δεν δικαιολογεί τις περισσότερες από 1000 ρουκέτες που εκτόξευσε προς τα ισραηλινά εδάφη η Χαμάς. Θέλουμε την ασφάλεια του Ισραήλ”.

Ο Αυστριακός καγκελάριος πάντως απέφυγε να αναφερθεί στους νεκρούς που θρηνούν οι Παλαιστίνιοι τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Οχθη από τις ισραηλινές επιθέσεις και την εισβολή στη Γάζα.

Οι σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα το 2000 όταν το ακροδεξιό FPO είχε γίνει μέλος του τότε κυβερνητικού συνασπισμού γεγονός που είχε προκαλέσει οργή στο Ισραήλ. Εκτοτε, βέβαια, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα