Αυτό είναι το χλιδάτο “Λευκό Παλάτι” του Ερντογάν

default image

Εγκαινιάζει σήμερα, ανήμερα της επετείου ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, το νέο προεδρικό μέγαρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ένα πραγματικό παλάτι, όπως αποδεικνύει και το όνομά του, δηλαδή Ak Saray, που σημαίνει "Λευκό Παλάτι" (Pics)

Στο νέο του παλάτι μετακομίζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας.

Το “Ak Saray”- “Λευκό Σεράι”  έχει 1.000 δωμάτια και γραφεία, τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 40.000 τ.μ.

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν αίθουσες εκδηλώσεων και χώροι φιλοξενίας επισήμων, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι η μοναδική χλιδή.

Όπως επισημαίνουν τα Τουρκικά μέσα το  γραφείο του Τούρκου Προέδρου θυμίζει το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Το γραφείο αυτό θα είναι αδιαπέραστο, με ειδικά τοιχώματα, για να μην μπορεί κανείς να ακούει τις συνομιλίες, ακόμη και με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση 300.000 τ.μ. και περιλαμβάνει κήπους μοναδικής ομορφιάς, λίμνες και άλλα παρόμοια.

Στο παραδοσιακό προεδρικό μέγαρο, το μέγαρο Τσάνκαγια, θα μένει εφεξής ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, με την οικογένειά του.

Σήμερα το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μία δεξίωση στο Ak Saray με τον Ερντογάν και τη σύζυγό του, Εμινέ να καλωσορίζουν τους προσκεκλημένους. Προσκλήσεις έχουν σταλεί σε περίπου 2.500 ζευγάρια.

Η απόφαση, ωστόσο του Ερντογάν, να κάνει τα εγκαίνια σήμερα, ανήμερα της Μέρας Δημοκρατίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και καυστικά σχόλια κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 
 
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα