Αυτό είναι το υπερόπλο του Πούτιν κατά του ISIS

Αυτό είναι το υπερόπλο του Πούτιν κατά του ISIS

Το ρωσικό όπλο που βοήθησε στην ανακατάληψη της Παλμύρας και την εκδίωξη των τζιχαντιστών (Videos + Pics)

Την Κυριακή ο Συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του, με αεροπορική βοήθεια από τη Ρωσία απελευθέρωσαν ολοκληρωτικά την αρχαία πόλη της Παλμύρας από τους μαχητές του Ισλαμικού κράτους. H κοινή στρατιωτική επιχείρηση διήρκησε τρεις εβδομάδες.

Ρόλο κλειδί στην επιχείρηση έπαιξε το "μυστικό" ρωσικό υπερόπλο, που βοήθησε τους Σύρους στρατιώτες από αέρος, καταφέρνοντας τη μεγαλύτερη ήττα των τζιχαντιστών από τότε που ανακηρύχθηκε το "χαλιφάτο" το 2014.

Αυτό είναι το υπερόπλο του Πούτιν κατά του ISIS

Το όπλο των ρωσικών δυνάμεων δεν είναι άλλο από τα επιθετικά ελικόπτερα Mi-28, που δρουν από αέρος και χτυπούν με απίστευτη ακρίβεια τους στόχους.

Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο της ρωσικής αεροπορίας. Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα διαθέτουν σημαντικές δυνατότητες διεξαγωγής νυκτερινών επιχειρήσεων χάρις στο προηγμένο οπτικό του σύστημα τύπου OPS-28M, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να μάχεται υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες νύχτα και ημέρα αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο υπό την προστασία της νύκτας.

 

Το Mi-28Ν διαθέτει ένα πυροβόλο σύστημα και εκτοξεύει βλήματα με τεράστια ταχύτητα.

Οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση της Κυριακής, τόνισαν πως η δράστη των συγκεκριμένων ελικοπτέρων που αναπτύχθηκαν πάνω από την Παλμύρα ήταν καταλυτική για την απελευθέρωση της πόλης που βρισκόταν υπό την κυριαρχία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τον Μάιο του 2015.

(Πηγή: Thedailybeast)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο χάρτης θανάτου της Συρίας. Εσύ θα έμενες να πολεμήσεις;

Παλμύρα: Θα χρειαστούν 5 χρόνια για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μνημείων

Παλμύρα: Εικόνες σοκ. Οι τζιχαντιστές διέλυσαν τα πάντα

SHARE: