Αυτόπτες μάρτυρες για το μακελειό στο Παρίσι: Πυροβολούσαν στα τυφλά, με αυτόματα όπλα που έμοιαζαν με Καλάσνικοφ. Υπήρχε αίμα παντού

default image

Συγκλονίζουν οι πρώτες μαρτυρίες από την γαλλική πρωτεύουσα που υπέστη το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία της

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού, όπου έλαβαν χώρα πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, κοστίζοντας τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

“Πυροβολούσαν το πλήθος με ημι-αυτόματα όπλα. Καταφέραμε να ξεφύγουμε . Υπήρχε αίμα παντού” είπε ένας άνδρας βγαίνοντας από το συνεδριακό κέντρο Bataclan, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομηρεία, μεταδίδει το France info.

Ο Ben Grant βρισκόταν σε ένα μπαρ μαζί με τη γυναίκα του όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ένοπλοι πυροβολούσαν μέσα από αυτοκίνητα.

“Ήτα φρικτό. Μείναμε για ώρα μέσα στο μπαρ διότι υπήρχε μια στοίβα από πτώματα μπροστά μας”, δήλωσε ο Grant, σύμφωνα με το BBC.

Η γαλλική εφημερίδα Liberation, μεταδίδει τη μαρτυρία του Vincent, ενός δημοσιογράφου που βρισκόταν μέσα στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας Γαλλίας – Γερμανία.

“Ο αγώνας συνεχιζόταν κανονικά σαν να μη είχε συμβεί τίποτα, όμως παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις στο Twitter κι έτσι μάθαμε ότι ο πρόεδρος Ολάντ έφυγε από το στάδιο”.

Ο Julien Pierce, ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν μέσα στο Bataclan όταν έγινε η επίθεση, περιέγραψε όσα έζησε ως εξής:

“Πολλοί ένοπλοι μπήκαν στο συναυλιακό χώρο. Δυο ή τρεις άνδρες με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά στο πλήθος, τα όπλα έμοιαζαν με Καλάσνικοφ. Η επίθεση κράτησε 10 με 15 λεπτά, ήταν εξαιρετικά βίαιη, επικρατούσε πανικός. Οι δράστες όπλισαν τουλάχιστον τρεις φορές. Ήταν πολλοί νέοι.

Ο Jonathon Hill περιέγραψε έναν δράστη που είδε έξω από το Bataclan: “Ήταν πολύ γεροδεμένος, έμοιαζε καυκάσιος, στεκόταν στη μέση του δρόμου και φώναζε στους ανθρώπους να βγουν από τα καφέ. Μετά άκουσα ένα πυροβολισμό και είδα έναν άνδρα να καταρρέει στο έδαφος.

Ο φοιτητής Fabien Baron είχε την ατυχία να διασχίζει εκείνη την ώρα το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. “Είδα τρεις ανθρώπους να κείτονται νεκροί στο έδαφος. Ξέρω ότι ήταν νεκροί γιατί ήταν τυλιγμένοι σε πλαστικές σακούλες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα