Αυτός είναι ο 18χρονος Oliver Daemen, που θα ταξιδέψει στο διάστημα με τον Jeff Bezos

Αυτός είναι ο 18χρονος Oliver Daemen, που θα ταξιδέψει στο διάστημα με τον Jeff Bezos
@2021 AP

Ο μόλις 18 ετών Oliver Daemen, από την Ολλανδία, πρόκειται να γίνει ο νεότερος άνθρωπος που θα πετάξει σε αποστολή στο διάστημα με τη Blue Origin, του Jeff Bezos.

Η αμερικάνικη εταιρεία διαστημικών πτήσεων, Blue Origin, που ανήκει στον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, ανακοίνωσε τη Πέμπτη 15 Ιουλίου, ότι ο νεαρός Oliver Daemen θα είναι μέλος του πληρώματος στη διαστημική πτήση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες.

Ο Oliver κέρδισε μια θέση στη διαστημική κάψουλα σε δημοπρασία και θα είναι ο πρώτος επί πληρωμή επιβάτης, χωρίς όμως να έχει αποκαλυφθεί η τιμή του εισιτηρίου του, το κόστος του οποίου θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

O Oliver Daemen γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 2003, στην πόλη Oisterwijk, της Ολλανδίας και έχει μια μεγαλύτερη αδερφή, τη Charlotte. Ο πατέρας του, Joes Daemen, είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ‘Somerset Capital Partners’, μιας ιδιωτικής εταιρείας μετοχών στο Oisterwijk, της Ολλανδίας. Η μητέρα του είναι πρώην μέλος της Βασιλικής Ολλανδικής Αερογραμμής (KLM) και εργάζεται ως εκπρόσωπος της οικογενειακής ιδιωτικής εταιρείας ‘Somerset Capital Partners’.

@2021 AP


Ο Oliver είχε εκδηλώσει την αγάπη του για το διάστημα ήδη από τη παιδική του ηλικία. Ως έφηβος φοίτησε στο σχολείο “Saint-Odolf High School” από όπου αποφοίτησε το 2020. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 18χρονος πήρε το δίπλωμα του πιλότου το 2020 και έκτοτε κάνει “πρακτική” ως επαγγελματίας πιλότος.

@2021 AP


Σύμφωνα με το newsunzip, παράλληλα με τη καριέρα του πιλότου, θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2021, την φοίτησή του στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στο τμήμα Φυσικής και Διαχείρισης Καινοτομίας.

Όπως δείχνουν οι δημοσιεύσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτιμά να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη προσωπική του ζωή, ενώ του αρέσει να περνάει χρόνο με τους φίλους του ή να κάνει σέρφινγκ.

Instagram


Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Sun, ο νεαρός είναι υπερβολικά ενθουσιασμένος για το αναμενόμενο διαστημικό ταξίδι που πρόκειται να συμβεί στις 20 Ιουλίου, στο οποίο θα βρίσκεται μαζί του και ο Jeff Bezos.

Ο νεαρός Oliver, όπως αναφέρει το AP, κέρδισε τη τέταρτη και τελευταία θέση της διαστημικής κάψουλας, ύστερα από την αποχώρηση του νικητή της δημοπρασίας, στην οποία προσφέρθηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δέχθηκε τηλεφώνημα από την εταιρεία Blue Origin, στο οποίο του προσέφεραν μια θέση στο τετραμελές πλήρωμα.

Προσομοίωση της διαστημικής κάψουλας που θα ταξιδέψει στο διάστημα στις 20 Ιουλίου. @2021 AP

Μέχρι τώρα το ρεκόρ του νεότερου ανθρώπου στο διάστημα κατείχε ο σοβιετικός Ghermon Titov, ο οποίος εκτοξεύτηκε στα 25 του χρόνια στο διάστημα τέσσερις μήνες μετά τον αστροναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα