Αυτός είναι ο Βρετανός που έκανε τις ‘χρυσές’ αποκαλύψεις Τραμπ

Αυτός είναι ο Βρετανός που έκανε τις ‘χρυσές’ αποκαλύψεις Τραμπ

Ένας πρώην πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που είχε δώσει πληροφορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA, φέρεται να έγραψε τις αναφορές για τις δραστηριότητες του Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία (Pics + Vid)

Ο Κρίστοφερ Στιλ που φέρεται να έγραψε τις αναφορές σχετικά με την κατοχή πληροφοριών από Ρώσους πράκτορες, οι οποίες θα μπορούσαν να εκθέσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι πρώην στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙ-6), σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την εξέλιξη της καριέρας του.

Πρώην αξιωματούχοι των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών δηλώνουν ότι ο Στιλ δρούσε για χρόνια για λογαριασμό της ΜΙ-6 έχοντας διπλωματική κάλυψη τόσο στη Ρωσία, όσο και στο Παρίσι, αλλά και στο βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Μετά την αποχώρησή του από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ο Στιλ έδωσε πληροφορίες στο FBI, αναφορικά με τη διαφθορά στη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA). Οι πληροφορίες που έδωσε για την παραπάνω υπόθεση, ενισχύουν την αξιοπιστία των πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες του Τραμπ στη Ρωσία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πάντως, στην χθεσινή πρώτη συνέντευξή Τύπου ο Ντόναλντ Τραμπ κατάγγειλε τις αποκαλύψεις, κάνοντας λόγο για “ψευδείς πληροφορίες” που μετέδωσαν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

“Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες. Είναι όλα ψέματα. Όλα αυτά δεν έγιναν ποτέ. Ήταν μια ομάδα αντιπάλων μου που ενώθηκαν, άρρωστοι άνθρωποι που τα έβγαλαν αυτά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος πλανητάρχης  απαντώντας στην δημοσίευση από τον ιστότοπο Buzzfeed και το CNN μιας έκθεσης 35 σελίδων στην οποία γίνεται λόγος για τις σχέσεις που είχε το περιβάλλον του δισεκατομμυριούχου με το Κρεμλίνο.

Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες. Είναι όλα ψέματα. Όλα αυτά δεν έγιναν ποτέ. Ήταν μια ομάδα αντιπάλων μου που ενώθηκαν, άρρωστοι άνθρωποι που τα έβγαλαν αυτά

Μάλιστα, δεν δίστασε να επιτεθεί σε δημοσιογράφο του CNN αρνούμενος να απαντήσει στην ερώτησή του και λέγοντας του πως “Ο δημοσιογραφικός οργανισμός τον οποίο εκπροσωπείς είναι απαίσιος. Οι ειδήσεις σας είναι ψεύτικες.”

Παράλληλα, δε άφησε σε χλωρό κλαρί ούτε το Buzzfeed, το οποίο αποκάλεσε “σωρό σκουπιδιών σε αποσύνθεση”.

Εν τω μεταξύ τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η πληροφορία ότι η αποκάλυψη σχετικά με τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία και η 35σέλιδη αναφορά αποτελεί hoax το οποίο ξεκίνησε από τον ιστότοπο 4Chan και αναπαράχθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το Zerohedge.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ZEROHEDGE)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα