Αυτός σκότωσε τον Μπιν Λάντεν. Αποκαλύφθηκε το όνομά του

default image

Ο άνδρας του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του, θέλοντας να εκδικηθεί για τα προνόμια που του στέρησαν. Διαβάστε ποιος είναι (Pics)

Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι

Η ταυτότητά του, έμεινε κρυφή για πολύ καιρό, γίνεται γνωστή μετά από δική του επιθυμία. Ο Ρόμπ Ο’ Νίλ, που χαρακτηρίστηκε ως εθνικός ήρωας από τους Αμερικανούς αποφάσισε να μιλήσει για την 16χρονη θητεία του, και κυρίως για την αποστολή που του άλλαξε τη ζωή.

Ο ίδιος έχει αποφασίσει να παραχωρήσει μια συνέντευξη στο Fox News, σύμφωνα με το αμερικάνικο κανάλι. Ενώ, ο πατέρας του μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της Dailymail, δήλωσε : ” Μας ρωτάνε αν ανησυχούμε ότι οι Τζιχαντιστές θα έρθουν για μας, μιας και ο Ρόμπ αποκαλύπτεται, τους απαντάω πως θα ζωγραφίσω έναν μεγάλο στόχο στην πόρτα του σπιτιού μας και θα τους πω ελάτε να μας πιάσετε.”

Ο Ρόμπ Ο’ Νίλ, είναι πρώην μέλος του πολεμικού ναυτικού, και ενέπνευσε έναν από τους χαρακτήρες που έχει ενσαρκωθεί πολλές φορές στο Χολυγούντ, μέσα από τις ταινίες Zero Dark Thirty, Captain Phillips και Lone Survivor.

 

Ο Ο’ Νίλ που έλαβε παράσημο για τον θάνατο του Μπίν Λάντεν, αφού τον πυροβόλησε ο ίδιος στις 2 Μαίου του 2011, αποφάσισε να μιλήσει λόγω της απώλειας κάποιον προνομίων που είχε, ως στρατιωτικός, μετά την απόφασή του να παραιτηθεί. Φοβούμενος, ότι θα χάσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το δικαίωμα στην συνταξιοδότηση ο στρατιωτικός αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του.

 

Ο Ρόμπ, που σύμφωνα με τον πατέρα του, έγινε στρατιωτικός γιατί, “οταν, είχαμε πάει για κυνήγι και ένας φίλος μας ζήτησε να πάρουμε μαζί μας και έναν ναύτη του πολεμικού ναυτικού, περιμέναμε, λοιπόν, κάποιον που η σωματική του διάπλαση θα ξεπερνούσε το κανονικό, κάποιον που θα μπορούσε να καταστρέψει ολόκληρο σπίτι με τα ίδια του τα χέρια, αλλά ήταν ένας κανονικός άνθρωπος. Έτσι, ο Ρόμπ είπε, ότι αφού μπορούσε αυτός να είναι ναύτης τότε θα μπορούσε και ο ίδιος.”

 

Ο Ο’νιλ, έχει υπηρετήσει διάφορες περιοχές, όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ, έχει παρασημοφορηθεί 52 φορές, με υψηλές διακρίσεις.

 

Βοήθησε να σωθεί ο ναύτης Μάρκους Λάτρελ, που διηγήθηκε την ιστορία για την ταινία “Lone Survivor” και για την υποψήφια για Όσκαρ “Zero Dark Thirty”.

Η απόφασή του να μιλήσει διχάζει , και οι αρχηγοί του πολεμικού ναυτικού κατακρίνουν την απόφασή του χαρακτηριζοντάς την ντροπιαστική, με τους ίδιους να δηλώνουν: “Στον όρκο μας υπάρχει υπόσχεση ότι δεν θα διαφημίσουμε την φύση της δουλειάς μας και δεν θα αναζητήσουμε αναγνώριση για τις πράξεις μας. Δεν γινόμαστε έρμαια του εγωισμού μας και δεν στοχεύουμε στο οικονομικό όφελος, στοχεύουμε σε μια έντιμη θητεία γεμάτη θάρρος και αυτοθυσία.” Ακόμη, πρόσθεσαν πως ” οι απόρρητες πληροφορίες προστατεύονται από το νόμο, και ότι θα κινηθούν νομικά κατά εκείνων που παραβιάζουν το νόμο.”

 

Από την άλλη ο πατέρας του τονίζει ότι υποστηρίζει απόλυτα τον γιο του και συμπληρώνει ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, γι’ αυτό και δέχτηκε να μιλήσει για την πολύχρονη θητεία του και να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Ενώ, παράλληλα η γυναίκα του δηλώνει ανήσυχη για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του και τη συνέντευξή του, καθώς φοβάται το ενδεχόμενο η οικογένειά τους να βρεθεί στο στόχαστρο των Τζιχαντιστών αλλά και τις αμερικάνικης κυβέρνησης.

“Αλλάξαμε τα ονόματα των παιδιών μας, φύγαμε από το σπίτι και σταδιακά τον διαγράψαμε από την ζωή μας μόνο για λόγους ασφαλείας”, είπε χαρακτηριστικά

Ο Ρόμπ Ο’ Νίλ είναι ο δεύτερος ναύτης του πολεμικού ναυτικού που κάνει την ταυτότητά του γνωστή, καθώς πρώτος όταν ο Μάθιου Μπισονέτ, που αποφάσισε να αποχωρήσει από το σώμα και να μοιραστεί πληροφορίες από τις αποστολές που συμμετείχε.

 

Ο Μπισονέτ, που κυκοφόρησε βιβλίο με τον τίτλο, “No Hero: The Evolution Of A Navy SEAL”, διαγράφηκε από το πολεμικό ναυτικό και αντιμετωπίζει κατηγορίες για την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και, κατά την κυβέρνηση, για τις αβάσιμες πληροφορίες που αναγράφονται στο βιβλίο του.

Πηγή: Dailymail

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα