BBC: Οι ελληνικές Αρχές έψαχναν στην Ελλάδα τον Αμπααούντ από τον Ιανουάριο

default image

Τι μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο για τον Αμπααούντ Αμπντελχαμίντ, τον "εγκέφαλο" της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, που στοίχισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους, επικαλούμενο πηγές της βελγικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

Οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν να συλλάβουν τον “εγκέφαλο” της επίθεσης στο Παρίσι, Αμπααούντ Αμπντελχαμίντ, τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο η επιχείρησή του στέφθηκε από αποτυχία, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του BBC.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Βελγίου, οι ελληνικές Αρχές στόχευαν στη σύλληψη του Αμπααούντ, πριν τις επιδρομές των Αρχών στο Βέλγιο, χωρίς να τα καταφέρουν.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 15 Ιανουαρίου, στην πόλη Verviers, στο Βέλγιο, σκοτώθηκαν δύο άνδρες και ένας τραυματίστηκε, σε επιδρομή ανδρών της Αντιτρομοκρατικής.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι RTL-TVI ανέφερε τότε, ότι οι αρχές παρακολουθούσαν τρεις νέους, οι οποίοι είχαν φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσουν στη Συρία, αλλά επέστρεψαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τη εφημερίδα De Standaard, από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα αυτή ήταν έτοιμη να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες και αποφάσισαν να δράσουν άμεσα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή του BBC,  ο Αμπααούντ ήλεγχε την ομάδα των τρομοκρατών στο Βέλγιο, μέσω του κινητού τηλεφώνου του, από την Αθήνα.

Ο Αμπααούντ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης με τις γαλλικές αρχές, πέντε μέρες μετά την επίθεση της 13ης Νοεμβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 130 άτομα.

Το βρετανικό πρακτορείο αναφέρει, ότι οι Αρχές στην Ελλάδα ήταν στα ίχνη του Αμπααούντ, εκτιμώντας ότι πράγματι, ελέγχει τον “πυρήνα” των τρομοκρατών στο Βέλγιο, από τη χώρα μας. Μάλιστα, φέρονται να επιχείρησαν να τον εντοπίσουν από το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, χωρίς και πάλι να τα καταφέρουν.

Παραμένει άγνωστο, το πώς έφυγε από την Ελλάδα ο Αμπααούντ, με τις ελληνικές Αρχές να μην επιβεβαιώνουν καμία από τις παραπάνω πληροφορίες.

Η Αστυνομία στην Ελλάδα πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε δύο διαμερίσματα στην Αθήνα, μόλις δύο ημέρες μετά από εκείνες του Βελγίου, στις 17 Ιανουαρίου. Ένας Αλγερινός εκδόθηκε στο Βέλγιο μετά από τις επιχειρήσεις αυτές, ωστόσο ο Αμπααούντ παρέμενε άφαντος.

Την ίδια ημέρα, τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδιδαν, ότι οι αρχές αναζητούσαν τον Αμπααούντ, “έναν κάτοικο Βεγλίου, Μαροκινής καταγωγής, που πίστευαν ότι κρυβόταν στην Ελλάδα”.

Το DNA του Αμπαούντ ταιριάζει με εκείνο που περισυνελέγη από τα διαμελισμένα σώματα των νεκρών, κατά την επιχείρηση των Γαλλικών Αρχών, σε διαμέρισμα στο Παρίσι, στις 18 Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα