Bill Cosby: Το χρονικό της πτώσης ενός αστέρα

default image

Η λαμπρή καριέρα ενός αγαπημένου Αμερικανού ηθοποιού επισκιάζεται από τις κατηγορίες εις βάρος του για τους βιασμούς 12 γυναικών

Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι

Ο Bill Cosby, ένας από τους πιο αποδεκτούς και πιο αγαπημένους Αμερικανούς ηθοποιούς βλέπει αυτά που έχτιζε με κόπο τόσα χρόνια να γκρεμίζονται μπροστά του, μετά από τις καταγγελίες 12 γυναικών σε βάρος του για το βιασμό.

Ο διάσημος ηθοποιός που εδραιώθηκε στην αμερικάνική τηλεόραση μέσα από τη σειρά “The Cosby Show”, παίζοντας το ρόλο ενός υποδειγματικού οικογενειάρχη βλέπει τώρα την καριέρα του να καταστρέφεται μπροστά του, μετά από τις κατηγορίες σε βάρος του για βιασμούς, που φαίνεται να μην έχουν τελειωμό. Πάνω από 12 γυναίκες έχουν δηλώσει ότι έπεσαν θύματα βιασμού από τον διάσημο ηθοποιό κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών.

Πολλές από τις γυναίκες καταγγέλλουν ότι ήταν ανήλικες όταν δέχτηκαν την επίθεση με τον ηθοποιό να αρνείται να πάρει θέση για το θέμα, δηλώνοντας:

“Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τη σιωπή μου, αλλά κανείς δεν είναι αναγκασμένος να απαντά σε υπαινιγμούς. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πρώτα τα γεγονότα. Δεν θα πρέπει να περνάνε κάτι τέτοιο και δεν χρειάζεται να απαντούν σε υπαινιγμούς”.

Μάλιστα ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Associated Press, ερωτηθείς για την υπόθεση είπε: “Δεν υπάρχει καμία απάντηση. Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Και θα σας πω γιατί. Δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο την ακεραιότητα σας, αλλά δεν μιλάω γι’ αυτό”. Ενώ, αμέσως μετά αντιλαμβανόμενος ότι αυτή του η απάντηση θα προκαλούσε αντιδράσεις ζήτησε από τον δημοσιογράφο να κοπεί, ώστε να μην διαρρεύσει στα ΜΜΕ.

Αποκορύφωμα, της υπόθεσης αποτελεί η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στα Αμερικάνικά μέσα τρεις από τις γυναίκες που τον κατηγορούν. Στην συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε από την δικηγόρο που ασχολείται με τα  δικαιώματα των γυναικών, Gloria Allred, οι τρεις από τις δώδεκα συνολικά γυναίκες περιέγραψαν τις τραυματικές τους εμπειρίες, με τη συνήγορο να δηλώνει ότι έχει χάσει πλέον το μέτρημα για τις υποθέσεις βιασμού που εμπλέκεται ο ηθοποιός.

 

Μια από τις γυναίκες, μάλιστα δήλωσε “Επί σειρά ετών, δεν έλεγα σε κανέναν τι μου είχε κάνει γιατί φοβόμουν. Αισθανόμουν ότι με απειλούσε και ότι κανένας δεν θα με πίστευε”. Μεταξύ των γυναικών συμπεριλαμβάνονται και κυρίες που ανήκουν στον χώρο του θεάματος,  όπως η Janice Dickinson, πρώην διάσημο μοντέλο και παρουσιάστρια εκπομπών.

Πάντως, όλοι αναμένουν μια δήλωση του Bill Cosby για το θέμα πριν αυτό να περάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, οπότε και θα αποδειχθεί αν οι κατηγορίες είναι βάσιμες.

Πηγή: TheIndependent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα