Bρέθηκε νεκρό το ένα από τα δυο κορίτσια που αγνοούνταν από τον Απρίλη στην Τενερίφη

Bρέθηκε νεκρό το ένα από τα δυο κορίτσια που αγνοούνταν από τον Απρίλη στην Τενερίφη
Ρομπότ σκάφους αναζήτησης εντόπισε μια αθλητική τσάντα στα 1000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μέσα είχε τη σορό της 6χρονης Ολίβια, που αγνοοούνταν μαζί με την αδελφή της, Άννα από τα τέλη του Απρίλη -όταν τις απήγαγε ο πατέρας τους EUROPA PRESS/ZUMA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Στις 27/4 οι Ολίβια και Άννα Γκιμένο απήχθησαν από τον πατέρα τους, Τομάς. Έκτοτε υπήρχε έρευνα σε εξέλιξη. Το βράδυ της Πέμπτης 10/6 εντοπίστηκε η σορός της Ολίβια.

Σορός που βρέθηκε σε αθλητική τσάντα το βράδυ της Πέμπτης 10/6, στα 1000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας του Ατλαντικού Ωκεανού -όπου την ‘τράβηξε’ άγκυρα- “είναι σχεδόν βέβαιο” πως ανήκει στην 6χρονη Ολίβια. Το κορίτσι είχε απαχθεί μαζί με την ενός έτους αδελφή της, Άννα στις 24/7 από τον πατέρα της, Τομάς Γκιμένο, στην Τενερίφη. Έκτοτε αγνοούνταν όλοι.

Αργότερα επιβεβαιώθηκε πως το νεκρό κορίτσι ήταν η Ολίβια. Δίπλα της βρέθηκε άλλη μια τσάντα. Ήταν άδεια. Η έρευνα που διενεργούν οι αρχές της Τενερίφης και η Interpol συνεχίζεται.

Τι είχε συμβεί

Ο Γκιμένο είχε πάρει την Άννα από το σπίτι της πρώην συζύγου του, Μπεατρίς Ζίμερμαν και την Ολίβια από το σχολείο της, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης που είχε εγκρίνει δικαστήριο. Όταν η Ζίμερμαν πήγε το απόγευμα στο σπίτι του Γκιμένο για την επιστροφή των κοριτσιών στο σπίτι, στις 21.00, δεν ήταν κανείς εκεί. Τηλεφώνησε στον πατέρα των παιδιών και εκείνος της είπε πως είχαν πάει για δείπνο. Τη διαβεβαίωσε ότι θα γύριζε εκείνος τα κορίτσια στο σπίτι τους αργότερα. Λίγο πριν τις 22.00, η Ζίμερμαν του τηλεφώνησε ξανά και ο Γκιμένο της είπε πως δεν επρόκειτο να ξαναδεί ποτέ τα παιδιά της, καθώς στο εξής θα τα αναλάμβανε εκείνος. Επανέλαβε αυτές τις φράσεις μισή ώρα αργότερα και λίγο πριν τις 23.00, στις ισάριθμες κλήσεις που έκανε η Ζίμερμαν, η οποία είχε σπεύσει να καταγγείλει την απαγωγή στις αρχές. Στα τέλη του Μάη εξέδωσε και η Interpol ‘yellow notice’ (παγκόσμιο alert για παιδιά που έχουν απαχθεί από τους γονείς τους, για γενικότερες απαγωγής και ανεξήγητες εξαφανίσεις).

Κατά την El Pais από το αστυνομικό τμήμα η απελπισμένη γυναίκα τηλεφώνησε ξανά στον πρώην της, ο οποίος επανέλαβε ό,τι είχε πει νωρίτερα. Μετά τις 23.45 το σήμα του κινητού του τηλεφώνου ‘χάθηκε’. Επανήλθε στη 01.30, όταν ο Γκιμένο τηλεφώνησε στη Ζίμερμαν γιατί, όπως της είπε, ήθελε να μιλήσουν για τη σχέση τους. Μετά της είπε πως θα πήγαινε κάπου πολύ μακριά και ότι εκείνη δεν θα έβλεπε ποτέ ξανά τις κόρες της.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, μέσω της έρευνας που έγινε, την παραμονή της απαγωγής είχε μεταφέρει το ποσό των 55.000 ευρώ από ένα τραπεζικό του λογαριασμό σε άλλον. Έκτοτε δεν είχε γίνει η παραμικρή κίνηση. Ανήμερα της αρπαγής ο Γκιμένο είχε πάρει τα κορίτσια και είχαν πάει στο σπίτι των γονιών του, όπου “συμπεριφερόταν σαν να ήταν η τελευταία μας συνάντηση”. Κάτι αντίστοιχο κατέθεσαν και οι φίλοι του, που συναντήθηκαν μαζί του κατόπιν δικής του πρόσκλησης.

Τελευταία φορά τον είδαν στη μαρίνα της Ιγέστε ντε Καλντελάρια, περιοχή στην οποία έμενε, στις 5.50 το πρωί της 27ης Απριλίου. Είχε πει σε ανθρώπους που εργάζονταν στο χώρο ότι είχε πάει για να τσεκάρει τη μηχανή του σκάφους του. Επέστρεψε στις 9.30, μαζί με αρκετές τσάντες και βαλίτσες. Ο φύλακας κατέθεσε κατέθεσε πως ήταν μόνος, γεγονός που επιβεβαίωσαν οι κάμερες ασφαλείας.

Απέπλευσε στις 9.50 και επέστρεψε στις 23.30, για να ζητήσει από τον σεκιουριτά να τον αφήσει να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο, για 15 λεπτά. Μετά, ‘βγήκε’ στα ανοιχτά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Την επομένη το σκάφος εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο. Στους χώρους του υπήρχαν ίχνη αίματος. Η ανάλυση έδειξε ότι ήταν το αίμα του πατέρα.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε ο Γκιμένο συνεργάτη

Η κυβερνητικός εκπρόσωπος των Καναρίων Νήσων κάλεσε τα media σε συνέντευξη Τύπου και είπε πως η έρευνα είχε μετακινηθεί στα νότια του νησιού, όπου οι αστυνομικοί ερευνητές υποπτεύονταν πως θα ‘έβγαζαν’ τα ρεύματα της θάλασσας το σκάφος του Γκιμένο. Είκοσι μέλη της Πολιτοφυλακής επισκέφτηκαν το σπίτι του αγνοούμενου για να αναζητήσουν στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθούσαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ στην γενικότερη έρευνα ενεπλάκησαν ειδικές μονάδες αέρος και θαλάσσης.

Aπό τα μέσα του Μάη η Ζίμερμαν δήλωνε πως θέλει να εξαφανιστεί κι εκείνη, ανήμπορη να διαχειριστεί όσα είχαν συμβεί και το γεγονός ότι δεν εντοπίζονταν, ζωντανά τα κορίτσια της.

Υπήρχε η υποψία πως ο Γκιμένο δεν είχε δράσει μόνος του, αλλά με τη βοήθεια ενός άλλου ανθρώπου, για να εκτελέσει προκαθορισμένο πλάνο που είχε στο επίκεντρο την απαγωγή των παιδιών του. Στις 30/5 επιστρατεύτηκε και ερευνητικό πλοίο του Ισπανικού Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, που διαθέτει σύστημα σόναρ και σκάφος για υποβρύχια έρευνα. Αυτό βρήκε τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα 7/6 και η σορός της Ολίβια, την οποία βρήκε ρομπότ σκάφους αναζήτησης.

Στην αρχή της εβδομάδας εντοπίστηκε από ισπανικό πλοίο διάσωσης μια φιάλη οξυγόνου και ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Η Πολιτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι άνηκε στην Άννα. Το βράδυ της Πέμπτης 10/6 βρέθηκε η σορός της Ολίβια. Οι έρευνες θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις 14/6. Έως τώρα έχουν ‘καλυφθεί’ 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θέτοντας στο επίκεντρο την περιοχή από την οποία εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα το κινητό τηλέφωνο του Γκιμένο. Οι αρχές τόνισαν πως η πολυπλοκότητα αυτής της έρευνας είναι μεγάλη, καθώς είναι τεράστια η περιοχή που πρέπει να ελεγχθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα