Brexit: “Το 90% της συμφωνίας για το Brexit έχει επιτευχθεί” λέει ο Μπαρνιέ

Brexit: “Το 90% της συμφωνίας για το Brexit έχει επιτευχθεί” λέει ο Μπαρνιέ
Μισέλ Μπαρνιέ AP

Το θέμα των ιρλανδικών συνόρων θα μπορούσε να εκτροχιάσει οποιαδήποτε επιτυχία, προειδοποιεί ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ.

Η συμφωνία για το Brexit έχει επιτευχθεί στο 90%, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη πιθανότητα να μην επιτευχθεί συμφωνία εξαιτίας της συνεχιζόμενης διαφωνίας όσον αφορά το θέμα των ιρλανδικών συνόρων.

“Το 90% της συμφωνίας που υπάρχει στο τραπέζι έχει συμφωνηθεί με την Βρετανία“, δήλωσε ο Μπαρνιέ στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.

“Είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται μια συμφωνία, εξακολουθώ να μην είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μία”, σημείωσε. Την Πέμπτη, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και άλλοι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν εκ νέου την πεποίθηση ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit, αν και ακόμη οι δύο πλευρές εξακολουθούν να διαφωνούν όσον αφορά τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το μόνο χερσαίο σύνορό τους, ανάμεσα στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας και την Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Η Μέι δήλωσε εξάλλου χθες ότι ότι “είναι έτοιμη να εξετάσει” την παράταση της λεγόμενης μεταβατικής περιόδου “για κάποιους μήνες” μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα