Brexit: Νέα πρόταση από τη Μέι με όρο για δεύτερο δημοψήφισμα

Brexit: Νέα πρόταση από τη Μέι με όρο για δεύτερο δημοψήφισμα
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε ομιλία στο Λονδίνο AP

Μια "τελευταία ευκαιρία" για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ γνωστοποίησε η πρωθυπουργός της χώρας. Προς ψήφιση από τους βουλευτές στις αρχές Ιουνίου.

Μια “τελευταία ευκαιρία” για το Brexit στους βουλευτές έδωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι την Τρίτη, καθώς γνωστοποίησε μια “νέα συμφωνία” για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Όπως δήλωσε η Μέι, οι βουλευτές αν στηρίξουν τη νέα συμφωνία αποχώρησης, θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για το αν θα διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα.

Στη νέα πρόταση περιλαμβάνονται, επίσης, εγγυήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος και το ιρλανδικό backstop, καθώς και για τελωνειακό “συμβιβασμό”.

Αν οι βουλευτές απορρίψουν και αυτή τη συμφωνία, που θα τεθεί υπό ψήφιση στις αρχές Ιουνίου, η Μέι τους προειδοποίησε ότι θα είναι “νεκρή” μια έξοδος με διαπραγμάτευση και το Brexit μπορεί να σταματηθεί.

Να θυμίσουμε ότι οι βουλευτές έχουν απορρίψει τρεις φορές τη συμφωνία αποχώρησης που έχει διαπραγματευτεί η Μέι με την ΕΕ.

Απόρριψη από Κόρμπιν

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει την τελευταία προσπάθεια της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει μια συμφωνία στο κοινοβούλιο για το Brexit.

“Δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτό το νομοσχέδιο επειδή βασικά είναι ένα αναμάσημα του ό,τι έχει συζητηθεί στο παρελθόν”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version