Brexit: Οργή Βρετανών καλλιτεχνών για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

Brexit: Οργή Βρετανών καλλιτεχνών για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ
shutterstock

Πάνω από 100 γνωστές προσωπικότητες της βρετανικής μουσικής σκηνής υπέγραψαν ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "The Times", εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.

Μουσικά αστέρια, μεταξύ των οποίων ο Έλτον Τζον, ο Στινγκ, ο Μπομπ Γκέλντοφ και ο Εντ Σίραν δήλωσαν ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «απέτυχε επαίσχυντα» αναφορικά με την εμπορική συμφωνία μετά το Brexit και την παρότρυναν να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διασφάλιση της βίζας και τα ταξίδια χωρίς γραφειοκρατία.

Τόνισαν ότι το εμπορικό σύμφωνο, που παρουσιάστηκε τα Χριστούγεννα, οδηγεί σε «επιπλέον κόστος» και δουλειά που θα «καθιστούσε πολλούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μη βιώσιμους, ειδικά για νέους αναδυόμενους μουσικούς που ήδη αγωνίζονται να κρατήσουν τα κεφάλια τους πάνω από το νερό, λόγω της απαγόρευσης για ζωντανή μουσική, εξαιτίας της Covid-19». Αντ’ αυτού ζήτησαν «ταξίδια χωρίς χαρτιά στην Ευρώπη για τους Βρετανούς καλλιτέχνες και τον εξοπλισμό τους».

Βασικός όρος στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας είναι ότι οι μουσικοί και όσοι τους συνοδεύουν στις περιοδείες τους χρειάζονται ξεχωριστές θεωρήσεις για καθένα κράτος-μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πάνω από 100 γνωστές προσωπικότητες της μουσικής σκηνής υπέγραψαν την ανοικτή επιστολή, που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Μουσικών και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Times». «Βρετανοί μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και το προσωπικό υποστήριξής τους απογοητεύτηκαν δυστυχώς από την κυβέρνησή τους», ανέφερε. «Η συμφωνία που έχει γίνει με την ΕΕ έχει ένα κενό που πρέπει να είναι η απρόσκοπτη, ελεύθερη κυκλοφορία για τους μουσικούς».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version