Brexit: Στον αέρα εκ νέου η συμφωνία – Τουσκ: Όλα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι απόψε

Brexit: Στον αέρα εκ νέου η συμφωνία – Τουσκ: Όλα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι απόψε
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον AP

Αμφιβολίες στο παρά πέντε της συμφωνίας εξέφρασε το Λονδίνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αν δοθεί το "πράσινο φως" από τη Βρετανία, υπογράφεται την Πέμπτη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Οι “βάσεις” μιας συμφωνίας για το Brexit έχουν μπει και είναι έτοιμες προς έγκριση από τους ηγέτες της ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ την Τετάρτη, επισημαίνοντας ότι οι Βρυξέλλες περιμένουν τη Βρετανία μετά από καθυστερημένες “αμφιβολίες” που εξέφρασε η Downing Street.

Η συμφωνία είναι δυνατό να υπογραφεί στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και θα συνεπάγεται τη δημιουργία τελωνειακών συνόρων στην Ιρλανδική θάλασσα. Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) εξέφρασε την αντίθεσή του στους όρους της συμφωνίας, με τον επικεφαλής του να επιμένει ότι απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο Τουσκ δήλωσε ότι θα είναι σαφές μέχρι το τέλος της τρέχουσας μέρας αν ο Μπόρις Τζόνσον έχει την πολιτική στήριξη για να προχωρήσει την αναθεωρημένη συμφωνία αποχώρησης. “Το απόγευμα της Τρίτης ήμουν έτοιμος να στοιχηματίσω ότι όλα ήταν συμφωνημένα και καθορισμένα. Σήμερα υπάρχουν ορισμένες αμφιβολίες από τη βρετανική πλευρά. Όλα πάνε προς την σωστή κατεύθυνση αλλά θα έχετε παρατηρήσει ότι με το Brexit και κυρίως με τους Βρετανούς εταίρους μας όλα είναι πιθανά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version