Χάγη: Κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου ήπιε δηλητήριο μέσα στο δικαστήριο

Χάγη: Κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου ήπιε δηλητήριο μέσα στο δικαστήριο

Πρόκειται για έναν από τους έξι πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες των Κροατοβόσνιων οι οποίοι έχουν οδηγηθεί ενώπιον του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου κατά τον πόλεμο του 1992-1995 στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Ο Κροατοβόσνιος στρατιωτικός Σλόμπονταν Πράλιακ, ο οποίος δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό στη Χάγη για εγκλήματα πολέμου κατά τον πόλεμο του 1992-1995 στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ακούγοντας ότι η καταδίκη του σε 20 χρόνια κάθειρξη επικυρώθηκε από το δικαστήριο, ήπιε ένα υγρό το οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν δηλητήριο.

Πρόκειται για έναν από τους έξι πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες των Κροατοβόσνιων οι οποίοι έχουν οδηγηθεί ενώπιον του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου.

Ο Πράλιακ είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή το 2013 για εγκλήματα κατά Βόσνιων Μουσουλμάνων στο ανατολικό Μόσταρ, στην Ερζεγοβίνη.

Ακούγοντας τον δικαστή να ανακοινώνει ότι η ποινή διατηρείται, ο Πράλιακ αναφώνησε: «Ήπια δηλητήριο».

Οι εφέσεις των έξι Κροατοβόσνιων ηγετών είναι οι τελευταίες τις οποίες θα εξετάσει το ειδικό διεθνές δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Τελικά όπως έγινε γνωστό ο Πράλιακ εξέπνευσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα