Χαλαρώνουν οι κανόνες για την χρήση κάνναβης στη Γερμανία

 A worker tends to cannabis plants at a growing facility for the Tikun Olam company near the northern city of Safed August 31, 2010. In conjunction with Israel's Health Ministry, the company currently distributes cannabis for medicinal purposes to over 1800 people to help relieve pain caused by various health conditions.photo by Abir Sultan/Flash 90
 *** Local Caption *** 

÷àðáéñ

âøàñ øôåàé

îøéçåàðä

çåìéí

îøéçåàðä øéôåàéú

øôåàä
A worker tends to cannabis plants at a growing facility for the Tikun Olam company near the northern city of Safed August 31, 2010. In conjunction with Israel's Health Ministry, the company currently distributes cannabis for medicinal purposes to over 1800 people to help relieve pain caused by various health conditions.photo by Abir Sultan/Flash 90 *** Local Caption *** ÷àðáéñ âøàñ øôåàé îøéçåàðä çåìéí îøéçåàðä øéôåàéú øôåàä FLASH 90

Σοβαρά ασθενείς, που δεν διαθέτουν άλλες θεραπευτικές επιλογές, θα μπορούν να λαμβάνουν κάνναβη, με το κόστος να καλύπτεται από το δημόσιο σύστημα υγείας

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε την Τετάρτη το πράσινο φως για την χαλάρωση των κανόνων χρήσης κάνναβης από τους σοβαρά ασθενείς, με αφετηρία τον επόμενο χρόνο, στην περίπτωση που οι πάσχοντες δεν διαθέτουν άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Η αποξηραμένη κάνναβη και τα εκχυλίσματα κάνναβης θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία έπειτα από συνταγογράφηση, με το δημόσιο σύστημα υγείας να καλύπτει το κόστος αυτής, σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2017.

Η Ιταλία και η Τσεχία βρίσκονται ανάμεσα στις χώρες που επιτρέπουν την χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους. Κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει πλήρως την χρήση κάνναβη, ενώ η Πορτογαλία έχει προβεί στην αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών για προσωπική χρήση, χωρίς όμως να επιτρέπεται η χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Μέχρι σήμερα, οι σοβαρά πάσχοντες στην Γερμανία από καρκίνο, AIDS, νόσο Πάρκινσον ή σκλήρυνση κατά πλάκας είχαν πρόσβαση στην κάνναβη μόνο έπειτα από την ειδική έγκριση, ενώ κάλυπταν οι ίδιοι το κόστος αγοράς.

«Ο στόχος μας είναι οι σοβαρά πάσχοντες να τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής θεραπείας», υπογράμμισε με ανακοίνωση του ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Χέρμαν Χέρμαν Γκρέχε.

Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκαταστήσει ειδικές επιτηρούμενες φυτείες καλλιέργειας κάνναβης, ενώ θα εισάγει προς το παρόν όσες ποσότητες χρειαστεί.

Σύμφωνα με προβλέψεις της IBISWorld, μιας εταιρείας έρευνας αγοράς, οι πωλήσεις μαριχουάνας για ιατρική χρήση θα αυξηθούν σε 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2020, από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια που βρίσκονταν το 2015.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network