Χαλέπι: Νεκρά παιδιά και ο τελευταίος παιδίατρος της πόλης από βομβαρδισμό

default image

Περισσότεροι από δέκα νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά και ο τελευταίος παιδίατρος του Χαλεπίου, κατά τον βομβαρδιμό νοσοκομείου στο Χαλέπι

Ένα νοσοκομείο σε τομέα της συριακής πόλης Χαλέπι που ελέγχεται από τους αντάρτες καταστράφηκε αφού δέχθηκε άμεσο πλήγμα στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα, η οποία υποστήριζε το νοσοκομείο.

Τουλάχιστον 14 ασθενείς και μέλη του προσωπικού, ανάμεσά τους τουλάχιστον τρεις γιατροί, σκοτώθηκαν, ανέφεραν οι MSF.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο νοσοκομείο.

Είκοσι άμαχοι, ανάμεσά τους πέντε μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου, σκοτώθηκαν κατά την αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με διασώστες, γνωστούς με την ονομασία Λευκά Κράνη, τους οποίους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανάμεσά τους ένας παιδίατρος, ο τελευταίος που ασκούσε τα καθήκοντά του στις συνοικίες του Χαλεπίου που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ένας οδοντίατρος και τρεις νοσοκόμες. Συνολικά 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις συριακές αεροπορικές επιδρομές στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σύμφωνα με απολογισμό της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας. Οι επιδρομές ειχαν στόχο το νοσοκομείο και ένα κτίριο στο Σουκάρι, μια συνοικία που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο νότιο τμήμα της πόλης.

Στο μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα και σχεδιάζει να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρακτορείο ανέφερε πως ο Μιστούρα θα συζητήσει τις προοπτικές για την επανάληψη των συνομιλιών για τη Συρία στη Γενεύη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα