Χαμένοι στα τιτιβίσματα στην Τουρκία. Ο Ερντογάν απαγορεύει το Twitter και ο Γκιουλ τον καταγγέλλει

default image

Διχασμό στην ηγεσία της Τουρκίας προκάλεσε το Twitter. Έκλεισε με απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν. Τον αποδοκίμασε ο πρόεδρος της χώρας

Ρήγμα κορυφής στο AKP προκαλεί η δημόσια διαφοροποίηση του προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος καταδίκασε την απόφαση Ερντογάν να κλείσει το Twitter. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ κατήγγειλε τον αποκλεισμό από την κυβέρνηση της πρόσβασης στο Twitter ως απαράδεκτο, με μήνυμά του στο Twitter.

Ο Τούρκος Πρόεδρος γράφει στα μηνύματά του:  “Οι κοινωνικές πλατφόρμες  μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν μπορεί να κλείσουν. Επίσης έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν… η παρέμβαση στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται είναι τεχνικά αδύνατο”.

Αναφερόμενος στην επίκληση από την τουρκική κυβέρνηση δικαστικών αποφάσεων για την επιβολή της απαγόρευσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας έγραψε ότι στην περίπτωση παραβίασης της ιδιωτικότητας, μόνο ο αποκλεισμός μεμονωμένων ιντερνετικών σελίδων μπορεί να γίνει αποδεκτός και εξέφρασε την ελπίδα ότι το μέτρο δεν θα διαρκέσει.

Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι “δεν τίθεται θέμα δικαστικής, αλλά διοικητικής απόφασης”, σύμφωνα με τη Ραντικάλ           

“Δεν τίθεται θέμα δικής μας απόφασης. Πρόκειται για διοικητική απόφαση», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ ο Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης Φατίχ Γιαγμούρ, αναφερόμενος στη χτεσινοβραδυνή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με την οποία ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter έγινε μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνηση Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε ότι θεωρεί πως ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter στην Τουρκία “δεν θα έχει διάρκεια” και σημείωσε: “ναι μεν δεν είναι καλό για την εικόνα της Τουρκίας, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην κάνει και τίποτα όταν υπάρχει παραβίαση του δικαίου”.

Ο υπουργός Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι «το Twitter πρέπει να δείξει σεβασμό στην προσωπική ζωή».

Η κατάσταση και τα νομικά αίτια της απαγόρευσης παραμένουν αόριστα. Στα μέσα ενημέρωσης γίνεται λόγος για προσφυγή γυναίκας από τη Σαμψούντα επειδή κυκλοφόρησε μέσω του Twitter στο Διαδίκτυο πορνογραφική εικόνα με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για την ίδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα