Χέιλι: Η Ρωσία δεν θα γίνει ποτέ "φίλη" των ΗΠΑ

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι AP

Νέα πυρά απ' την Ουάσιγκτον κατά της Μόσχας, με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ να προειδοποιεί για ακόμη πιο σκληρή στάση

Νέο λάδι στη φωτιά έριξε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, η οποία μιλώντας χθες σε εκδήλωση σε πανεπιστήμιο στη Βόρεια Καρολίνα τόνισε ότι «η Ρωσία δεν θα γίνει ποτέ φίλη της Αμερικής». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «η Μόσχα μπορεί να προσπαθήσει να συμπεριφερθεί σαν κανονική χώρα» αλλά οι ΗΠΑ «θα της απαντήσει κατάλληλα όταν χρειαστεί».

«Η Ρωσία δεν θα γίνει ποτέ φίλη μας» είπε η Χέιλι σε φοιτητές όταν τη ρώτησαν σχετικά με την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Σε όλους αρέσουν τα λόγια. Εγώ θα σας πω να κοιτάτε τις πράξεις. Απελάσαμε 60 διπλωμάτες, έχουμε εξοπλίσει την Ουκρανία ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους», πρόσθεσε η αμερικανίδα διπλωμάτης.

Σύμφωνα με την ίδια άλλωστε, οι ΗΠΑ κάνουν «δύο πράγματα που ποτέ δεν άρεσαν στη Ρωσία», αναφερόμενη στην ενίσχυση του στρατού και την ενεργειακή πολιτική της χώρας της. «Αυτός ο πρόεδρος λοιπον (σ.σ. ο Τραμπ) έχει κάνει πιο πολλά κατά της Ρωσίας από οποιονδήποτε πρόεδρο μετά τον Ρίγκαν», είπε ακόμη.

Προϊδέασε μάλιστα το ακροατήριο για ακόμη πιο σκληρή στάση απέναντι στη Μόσχα, λέγοντας: «Δεν έχετε δει μέχρι που θα φτάσει αυτή η διοίκηση και τι θα κάνει στη Ρωσία», τόνισε.

Με πληροφορίες από RT

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ κατά Ρωσίας στον ΟΗΕ: Είστε πίσω από την απόπειρα με το νευροτοξικό αέριο

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Ρώσους ολιχάρχες του "στενού κύκλου" του Πούτιν

Στόλτενμπεργκ: Δεν θέλουμε νέο Ψυχρό Πόλεμο

ADVERTISING

SHARE: