Χιλιάδες εταιρείες στην Ολλανδία ζητούν κυβερνητική κάλυψη μέρος του μισθολογικού κόστους

Χιλιάδες εταιρείες στην Ολλανδία ζητούν κυβερνητική κάλυψη μέρος του μισθολογικού κόστους
Ο Μαρκ Ρούτε AP

Χιλιάδες εταιρίες στην Ολλανδία έσπευσαν να υποβάλλουν αίτημα στις αρμόδιες αρχές για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους τους από το κρατικό ταμείο λόγω κορονοϊού.

Τουλάχιστον 27.000 εταιρείες στην Ολλανδία πλημμύρισαν τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες με αιτήματα να τους χορηγηθούν κρατικές επιχορηγήσεις προκειμένου να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στη δραστηριότητά τους, γνωστοποίησε τη Δευτέρα το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της χώρας.

Τα αιτήματα υποβλήθηκαν ώστε οι εταιρείες να είναι σε θέση να στείλουν στα σπίτια τους περίπου 400.000 εργαζομένους, με το κράτος να καλύπτει το μισθολογικό κόστος, εξήγησε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Υπό κανονικές συνθήκες, σε ετήσια βάση υποβάλλονται περίπου 200 τέτοιες αιτήσεις.

Οι επιχειρήσεις στην Ολλανδία έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν το μισθολογικό τους κόστος όταν εγκρίνονται οι αιτήσεις τους να καλύπτονται με επιδόματα ανεργίας προσωρινά οι μισθοί μέρους των εργαζομένων τους. Το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων αποκτούν εταιρείες αντιμέτωπες με μείωση 20% ή υψηλότερη του κύκλου εργασιών τους για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να χαλαρώσει τους κανόνες για την υποβολή αιτήσεων του είδους, ώστε να δικαιούνται περισσότερες επιχειρήσεις ενισχύσεις, καθώς μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας στην Ολλανδία έχει παραλύσει. Η κυβέρνηση του φιλελεύθερου Μαρκ Ρούτε ανήγγειλε σειρά μέτρων την Κυριακή για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, περιλαμβανομένης της διακοπής της λειτουργίας καταστημάτων λιανικής, εστιατορίων, αθλητικών εγκαταστάσεων και των σχολείων και των πανεπιστημίων έως την 6η Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα